Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΕΙΒΑΡΤΖΙ: Ενότητα - Δημιουργία - Τιμή (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Το Λειβάρτζι τιμά  τον Άη Γιάννη τον Πρόδρομο στη συνοικία Μεσοχώρι, ή «Μισοχώρι» του χωριού Χθες, παραμανή της εορτής 28 Αυγούστου τ...

Το Λειβάρτζι τιμά τον Άη Γιάννη τον Πρόδρομο στη συνοικία Μεσοχώρι, ή «Μισοχώρι» του χωριού
Χθες, παραμανή της εορτής 28 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας γέροντος Ευσεβίου και συμπροσευχομένου του Αρχιμανδρίτου Φιλαρέτου και του εφημερίου Λειβαρτζίου πατρός Νικολάου Σωτηρόπουλου. 
Τελέσθηκε επίσης Τρισάγιο στη μνήμη της ευεργέτιδος, Καλλιόπης Ραβαζούλα και ακολούθησαν τα εγκαίνια του Συγκροτήματος «ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΦΙΛΕΜΑ» και αποκάλυψη προτομής του Δημητράκη Παπαδόπουλου Ινταρέ του οποίου η κατοικία βρίσκεται λίγα μέτρα από τον Ναό του Προδρόμου.
Ομιλητές της εκδήλωσης, οι κ. Φράγκος Παναγιώτης, Πρόεδρος των εν Αθήναις Λειβαρτζινών, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την δωρήτρια και όλους όσους συνέδραμαν για την υλοποίηση αυτού του έργου και Αρχιπλοίαρχος ΠΝ(ε.α), Ιωάννης Κακαβάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του αγωνιστή Δημητράκη Παπαδόπουλου Ινταρέ.
Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσε ο Γιώργος Δαλιάνης με την φλογέρα του ο κ. Δαλιάνης Γιώργος.
Παραβρέθηκαν: Ο Αντιδήμαρχος Αροανίας κ. Παναγιώτης Λιακόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα τουριστικής ανάπτυξης, κ.  Λεωνίδας Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λειβαρτζίου κ. Καλογεράκης, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δήμος Βαρβιτισώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καμενιανιτων - Δεσινιωτών - Δροβολοβητών κ. Κώστας Νικολόπουλος, η ιδιοκτήτρια του Μουσείου "Πύργος Λεχουρίτη" κ. Πορετσάνου, ο Λειβαρτζινός συγγραφέας και λαογράφος κ. Νίκος Παπακωνσταντόπουλος, ο σκηνοθέτης και απόγονος του αγωνιστή κ. Ινδαρές και πολλοί άλλοι. 
Το Μεσοχώρι Λειβαρτζίου απέκτησε ένα στολίδι, που θα χαρούν όλοι οι Λειβαρτζινοί, αλλά και όλοι οι επισκέπτες του όμορφου και ιστορικού χωριού των Καλαβρύτων.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων" που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.