HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αλεξοπούλου: Στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με επιδότηση εγκαταστάσεων και μηχανολογικού εξοπλισμού

Η ανακοίνωση της βουλευτή Αχαΐας Χριστίνας Αλεξοπούλου αναφέρει : Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε εξαρχής εμφανή τη στόχευσή ...

Η ανακοίνωση της βουλευτή Αχαΐας Χριστίνας Αλεξοπούλου αναφέρει:
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε εξαρχής εμφανή τη στόχευσή της στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.
Με την τελευταία ΚΥΑ, την οποία υπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νικόλαος Παπαθανάσης, δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ποσοστό έως και 55% σε επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 500.000€,για εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό.
Αναφορικά με την Αχαΐα, η στήριξη αυτή κατευθύνεται κυρίως στις μικρομεσαίες αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς το ποσοστό επιδότησης γι’ αυτές κυμαίνεται από 45% έως 50%,συγκριτικά με τις μεγαλύτερες όπου περιορίζεται στο 35%.
Με την ενίσχυση αυτή οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της αγροτοκτηνοτροφίας θα μπορέσουν να προμηθευτούν ή να μισθώσουν σύγχρονα μηχανήματα, καθώς και να κατασκευάσουν ή αναβαθμίσουν κτιριακές και ειδικές βοηθητικές εγκαταστάσεις.
Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνεται η διασφάλιση της προσβασιμότητας στις εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις σε άτομα με αναπηρία. 
Το γεγονός ότι, με αποτελεσματική συνεργασία Υπουργών και Βουλευτών, μία τέτοια απόφαση λήφθηκε εν μέσω πανδημίας, καταδεικνύει πως ο ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισης των επιπτώσεών της στην οικονομία είναι η στήριξη της πραγματικής παραγωγής και των ανθρώπων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.