HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένα ακόμα βήμα στον αγώνα για την ανάδειξη του "Αρχαίου Κλείτορα"

                                                    Έπειτα από μία παύση, που έγινε λόγω του κορωνοϊού, συνεχίστηκε το έντονο ενδιαφέ...

 
                                                 
Έπειτα από μία παύση, που έγινε λόγω του κορωνοϊού, συνεχίστηκε το έντονο ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας, οι οποίοι πραγματεύονται το θέμα του Αρχαίου Κλείτορα. Στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών η επιτροπή συνεχίζει πιο δυναμικά τις ενέργειές - επαφές της, έχοντας και την αμέριστη στήριξη - συνδρομή του Δήμου Καλαβρύτων και μέσω του Αντιδημάρχου Κλειτορίας, κου  Σωτηρίου Δουκλιά, ο οποίος και συμμετείχε στη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση στην Πάτρα με τους αρμόδιους φορείς.
 Έτσι, την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Αντιδημάρχου Κλειτορίας κ. Σωτήρη Δουκλιά και των εκπροσώπων  Συλλογικών Πολιτιστικών  φορέων της περιοχής μας, ήτοι του κ. Σωκράτη Μούσιου,  Προέδρου της Ομοσπονδίας "Αρχαίος Κλείτωρ", της κ. Βάσως Παπουτσή, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κλειτορίας και Δημοτικού Συμβούλου και του κ. Σπήλιου Μπαλαφούτα, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Άνω Κλειτορίας με τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, κ. Αναστασία  Κουμούση και τον κ. Μιχάλη Γκαζή, Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων. Απουσίαζαν από τη συνάντηση, λόγω τήρησης πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό,  ο κ. Θεόδωρος ( Λάκης ) Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Δρυμού και ο κ. Τάκης Μπαλφούσιας, που συμμετέχουν ενεργά  στην παραπάνω προσπάθεια. 
Θέμα της συνάντησης ήταν :  Η ανάληψη πρωτοβουλιών και η διαμόρφωση συγκεκριμένων δράσεων με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του "Αρχαίου Κλείτορα " .                                   Η συνάντηση αυτή, που έγινε μέσα σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, αποτελεί συνέχεια και προϊόν προηγούμενων ενεργειών, που έχουν ξεκινήσει από το 2019 καθώς  και συναντήσεων και διαλόγου των ανωτέρω Συλλογικών φορέων,  τόσο με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Μπονάνο , όσο και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Τώρα, το θέμα  προωθείται και πάλι   αποτελεσματικότερα και πιο δυναμικά με τη στήριξη και σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια, το  Δήμο μας και τη συμμετοχή και συμπαράσταση   του   Αντιδημάρχου κ. Σωτήρη Δουκλιά.  Τόσο η κ. Αν. Κουμούση, όσο και ο κ. Μιχ. Γκαζής   έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και διάθεση να συνδράμουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή και μετά από εποικοδομητικό διάλογο προσδιορίστηκαν  οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι, για την προκειμένη περίπτωση.                                          Συγκεκριμένα :  1) Να κατασκευαστούν  ενημερωτικές  Πινακίδες διαφόρων  μεγεθών σε συνεργασία και με την καθοδήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας,  που θα τοποθετηθούν εκτός και εντός του Αρχαιολογικού χώρου. Οι πινακίδες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για την Τοπική  κοινωνία, όσο και για τους επισκέπτες,  με σκοπό  να προβληθεί ο ιστορικός πλούτος της περιοχής,  να  τονωθεί το ενδιαφέρον γι’ αυτήν  και να αναδειχθεί ο Χώρος.     
                                                                                      
2) Να διενεργηθούν μικρής κλίμακας  ανασκαφές και  τομές  σε συγκεκριμένα σημεία στον Αρχαιολογικό Χώρο, αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους. Συζητήθηκαν, μάλιστα, ρεαλιστικοί τρόποι εξεύρεσης χρημάτων για άμεσο ξεκίνημα των εργασιών.  
                                                            
3) Να δημιουργηθεί ένας χώρος στην Κλειτορία, για προβολή του Αρχαίου Κλείτορα  και τοποθέτηση τυχόν ευρημάτων, που θα είναι εύκολα  προσβάσιμος  και επισκέψιμος. 
 Η προσπάθεια αυτή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στον μακροχρόνιο  αγώνα, που διεξάγεται για τη μελέτη και ανάδειξη του Αρχαίου Κλείτορα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και επίπονος! Χρειάζεται πολλή και υπεύθυνη δουλειά ! Γι’ αυτό είναι αναγκαία η σύμπνοια και η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με όλους τους Τοπικούς Φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο,   προς όφελος της περιοχής μας!    
(Γράφει ο Τάκης Μπαλφούσιας)                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.