Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθώντας στενά τς κινήσεις του Oruc Reis ενώ η πολιτική η...

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθώντας στενά τς κινήσεις του Oruc Reis ενώ η πολιτική ηγεσία ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.
Το Oruc Reis που συνοδεύεται από σχεδόν τον μισό τουρκικό στόλο βρίσκεται από περίπου τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας στο νοτιοανατολικό ακρό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Το τουρκικό σκάφος όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί κινείται με κατεύθυνση νοτιοανατολικά σε σχεδόν ευθεία γραμμή με ταχύτητα 3-4 μίλια την ώρα (ώρα 22:45).
Όπως εκτιμούν οι ελληνικές αρχές το Oruc Reis στην πραγματικότητα δεν μπορεί να διεξάγει έρευνες καθώς αν και έχει απλώσει καλώδια δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω του θορύβου των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στην περιοχή.

Η περιοχή που πλέει το Oruc Reis και τα δύο συνοδευτικά του πλοία, το «Αταμάν» και το «Τσένγκιζ Χαν», είναι διεθνή ύδατα άνωθεν περιοχής ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Την ίδια ώρα από τους ασυρμάτους των ελληνικών πλοίων εκπέμπεται ανά 15 λεπτά το ίδιο μήνυμα με το οποίο λένε στο πλήρωμα και τον κυβέρνητη του Oruc Reis ότι βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και τον καλούν να απομακρυνθεί από την περιοχή.
Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι η Ελλάδα κινείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερώνει για τις εξελίξεις τόσο τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ όσο και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Το Oruc Reis συνοδεύεται από επτά τουρκικές φρεγάτες οι οποιες έχουν απλωθεί σε κοντινή απόσταση γυρω του, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κλοιό. Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό ερευνητικο σκάφος έχει κινηθεί για λίγα ναυτικά μίλια εντος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πραγματοποιωντας συνεχώς ελιγμούς οι οποίοι δείχνουν ότι μέσα στις προθέσεις του είναι να πραγματοποιεί ένα συνεχές «πήγαινε-έλα» μεταξυ ελληνικης και τουρκικής ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.