HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Για την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 μετατίθεται η συναυλία «Πέτα ψυχή»

Λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην περιοχή των Καλαβρύτων και μετά από ενημέρωση που υπήρξε από την ΕΜΥ, η Περιφέρει...

Λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην περιοχή των Καλαβρύτων και μετά από ενημέρωση που υπήρξε από την ΕΜΥ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει την αναβολή της συναυλίας «Πέτα Ψυχή», με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στα Καλάβρυτα, το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Αυγούστου και ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

«Πέτα Ψυχή»
Με την συναυλία υπό το τίτλο «Πέτα Ψυχή» η οποία παρουσιάζεται στα Καλάβρυτα, από την Συμφωνική Ορχήστρα του Ανοικτού Πανεπιστημίου, με έργα, εμπνευσμένα από τα τραγούδια των Κλεφτών και Αρματωλών, μπροστά από το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ανοίγει το επόμενο Σάββατο 8 Αυγούστου το βράδυ η αυλαία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από των Αγώνα του ’21. 
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα παρουσιαστούν συμφωνικά έργα του μεγάλου συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα και άλλων Ελλήνων και ξένων συνθετών που εμπνεύστηκαν από την Ελληνική Επανάσταση.
Η εκδήλωση με την οποία ανοίγει το πρόγραμμα των κοινών επετειακών εορτασμών της Περιφέρειας, με φορείς και οργανώσεις, όπως εξήγησε σήμερα ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδρέας  Φίλιας, είναι ο καρπός της συνεργασίας του Δήμου Καλαβρύτων και του ΕΑΠ και εντάσσεται στην "ομπρέλα" το προγράμματος που θα υλοποιηθεί, έως και τα τέλη του 2021, υπό την αιγίδα της ΠΔΕ σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.
«Είναι μια συνεργασία εμβληματική για το ανώτατο επίπεδο διακυβέρνησης στην επικράτεια της Δυτικής Ελλάδος, με δεδομένο την αγαστή συνεργασία και σε επίπεδο Δήμων και την ανάγκη της δημόσιας διοίκησης να λειτουργεί παράλληλα με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Οργανισμούς» τόνισε ο κ.Φίλιας χθες κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος.
Το γεγονός ότι η περιοχή των Καλαβρύτων, τόπος όπου προέρχονται μεγάλες οικογένειες οπλαρχηγών και αγωνιστών, τόπος όπου βρίσκεται η κοιτίδα από την οποία ξεπήδησε ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας του ’21 -αλλά αποτελεί παράλληλα και την σημαντικότερη μαρτυρική πόλη της χώρας, κατά την περίοδο της Αντίστασης 1940 έως 1944- θα ανοίξει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Δυτική Ελλάδα 2021», επεσήμανε από την πλευρά του χθες ο Δήμαρχος της πόλης Αθ. Παπαδόπουλος.   
Ο τόπος του περιβόλου και το αίθριο του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επελέγη ως χώρος καθώς η συναυλία θα αποτελέσει μια «γέφυρα μνήμης» η οποία, με ένδυμα την συμφωνική μουσική, θα διέλθει μέσα στον ιστορικό χρόνο αντίστροφα, με αφετηρία το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα του Δεκεμβρίου του ’43, για να φτάσει 200 χρόνια πριν, στην έναρξη της Επανάστασης του 1821.     
«Η συναυλία θα διεξαχθεί στη θέση που της αρμόζει, στα Καλάβρυτα, έναν τόπο ιστορικό, έναν τόπο συμβολικό, γνωστό στην ανθρωπότητα για τις θυσίες του αγώνα για ειρήνη και ελευθερία, σε όλη την Ευρώπη. Είναι μια ακόμη μεγάλη αναγνώριση και αποτελεί μια πρωτοβουλία η οποία προετοιμάστηκε εδώ και καιρό μετά και από συμφωνία με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη ο οποίος εκτίμησε κατά την παλαιότερη συνάντησή μας ότι η Δυτική Ελλάδα διαθέτει δύο μεγάλες φλόγες, των Καλαβρύτων και της Ι.Π. Μεσολογγίου» ανέφερε ο Δήμαρχος της μαρτυρικής Πόλης.  Θα συμμετάσχουν στο Πιάνο ή Ελενα Φέντκο, η υψίφωνος Λένα Σουρμελή ενώ τη διεύθυνση της Ορχήστρας θα έχει η Φαίδρα Γιαννέλου. Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της συναυλίας θα έχει ο μουσικός του Ε.Α.Π. Ιωάννης  Αναγνωστόπουλος.
Μια συναυλία με εθνική εμβέλεια, στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών, που θα λάβουν διεθνή χαρακτήρα απήχηση την οποία αναλαμβάνει το ΕΑΠ, όπως εξήγησε χθες ο πρόεδρος του ΕΑΠ καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.
«Μια συναυλία προεόρτια των εκδηλώσεων του 2021 η οποία γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο για να δοθεί και μια απάντηση για την Αγια-Σοφιά, μια μικρή βέβαια απάντηση αλλά όπως είπε και ο Κολοκοτρώνης, ‘ξεκινήσαμε χωρίς, άρματα, είχαν και τα κάστρα αλλά εμείς ξεκινήσαμε» ανέφερε ο κ.Ζώρας, τονίζοντας την ανάγκης της ανάγκης της ενότητας και κοινής έκφρασης των Ελλήνων, όπως εκφράζεται μέσα από την συνεργασία της Περιφέρειας και των Δήμων της Δυτικής Ελλάδος, στο πρόγραμμα εορτασμού για τα 200 χρόνια από το 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.