Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τοποθέτηση Νικόλαου Σφαραγκούλια σχετικά με τα πρόσφατα νέα και δημοσιεύματα που αφορούν το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνιση τους στον  τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό, τύπο θα ήθελα μέσω της παρούσης να...

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνιση τους στον τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό, τύπο θα ήθελα μέσω της παρούσης να προβώ στην ενημέρωση των Δημοτών μας αλλά και όλων των φίλων του Χιονοδρομικού Κέντρου σχετικά με την πορεία της επένδυσης των 20,25 εκ ευρώ η οποία και είχε προαναγγελθεί κατά την διάρκεια της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου από την απερχούσα Δημοτική και Περιφερειακή αρχή.
Είναι γεγονός πως το ελεγκτικό συνέδριο έχει κρίνει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό πως: “ μη νομίμως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε ως φορέας δημοπράτησης της ελεγχόμενης προμήθειας, την υπογραφή και την εκτέλεση της οικείας σύμβασης....” και αποφάνθηκε πως η σχετική ανάθεση δεν δύναται να πραγματοποιηθεί καθώς η περιφέρεια αποτελεί αναρμόδιο όργανο σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η συγκεκριμένη απόφαση ουδεμία σχέση έχει με τις ενέργειες του νέου ΔΣ του Χ.Κ.Κ. αλλά οφείλεται ξεκάθαρα στην απροσεξία των εμπλεκόμενων φορέων (απερχούσα Δημοτική και Περιφερειακή αρχή) κατά την αρχική υπογραφή της σύμβασης. Το συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα είναι καθαρά νομικό και είναι απορίας άξιο πως ένας τόσο έγκριτος νομικός όπως ο κ. Λαζουράς δεν πρόσεξε πριν την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης εκ μέρους του Χ.Κ.Κ.
Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας η διάσωση του συγκεκριμένου προγράμματος και η υλοποίηση του αποτελεί καθημερινό στόχο και απόλυτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης και ΔΣ του Χ.Κ.Κ. καθώς και της νέας Περιφερειακής αρχής. Πολλές φορές μάλιστα η δουλειά μας συνάντησε εμπόδια εκ των έσω με δεδομένο πως όλα τα αρχεία, οι μελέτες αλλά και το ιστορικό της υπόθεσης δεν ήταν στην διάθεση μας αλλά και δεν μας δόθηκαν ποτέ με πρόφαση πως αποτελούν αποτέλεσμα προσωπικής εργασίας παρόλο που τα άτομα που τα είχαν εκπονήσει εργάζονταν και αμείβονταν από το Χ.Κ.Κ. και κατά συνέπεια όλα τα ανωτέρω ανήκαν στην επιχείρηση. Ξεπερνώντας όλα αυτά τα εμπόδια προσπαθούμε με άμεσες ενέργειες όπως η εξάντληση όλων των νομικών οδών αλλά και η εύρεση και αναζήτηση όλων των διαθέσιμων πολιτικών λύσεων να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Αξιοσημείωτη είναι και η πρόσφατη συνάντηση του Δήμαρχου μας, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, του βουλευτή Αχαϊας κ. Φωτήλα και του υπουργού επικρατείας κ. Γεραπετρίτη κατά την διάρκεια της οποίος ο τελευταίος δεσμεύτηκε για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Συμπερασματικά, εκτιμώ πως όλα τα εμπρηστικά δημοσιεύματα που έχουν κατά καιρούς κάνει την εμφάνιση τους μόνο βοηθητικά δεν είναι για την επίτευξη του απώτερου
στόχου όλων, που είναι η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης. Η σιωπή κατά την διάρκεια μιας μάχης για την διάσωση ενός έργου πνοής για την περιοχή και τον τόπο μας καθώς και η συνεχής προσπάθεια με στόχο το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι, κατά την γνώμη μου, στην παρούσα φάση η πιο σοφή συμπεριφορά που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε. Μετά το τέλος της όλης διαδικασίας και την οριστικοποίηση του αποτελέσματος της, που ελπίζουμε πως θα είναι αυτό που όλοι επιθυμούμε, θα είμαστε εδώ ώστε να επιρρίψουμε ευθύνες στα πρόσωπα που τις φέρουν πραγματικά αλλά και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Μέχρι τότε η ενότητα και συνοχή όλων αποτελεί μονόδρομο.
Με εκτίμηση,
Νικόλαος Σφαραγκούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων – Αντιπρόεδρος ΔΣ Χ.Κ.Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.