HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Διαβούλευση με κοινά αποδεκτή λύση μεταξύ Καταστηματαρχών και Δήμου

Τέλος καλό, όλα καλά, τουλάχιστον για ένα χρόνο, στην διαβούλευση καταστηματαρχών με την δημοτική αρχή, αφού σήμερα δόθηκε λύση με αμοιβ...

Τέλος καλό, όλα καλά, τουλάχιστον για ένα χρόνο, στην διαβούλευση καταστηματαρχών με την δημοτική αρχή, αφού σήμερα δόθηκε λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις για τον κανονισμό λειτουργίας πεζοδρόμου και πεζοδρομίων.
Για ένα χρόνο λοιπόν, τα καταστήματα του δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο θα συνεχίσουν στο ήδη υπάρχων καθεστώς με την διαφοροποίηση της τήρησης των 30εκ απόσταση, από την γραμμή που την ονομάζουμε γραμμή ΑΜΕΑ, (αν και ουσιαστικά δεν είναι).
Σε ένα χρόνο θα ζητηθεί και θα αποφασιστεί στο δημοτικό συμβούλιο, ο νέος κανονισμός λειτουργίας των καταστημάτων, μετά από διαβουλεύσεις που θα γίνουν μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.  

Ποιοι συμμετείχαν
Στην σημερινή διαβούλευση Προέδρευσε ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος και συμμετείχαν από πλευράς Δήμου, τα μέλη της επιτροπής "Ποιότητα ζωής" του Δήμου, οι αντιδήμαρχοι Καούρης και Λιακόπουλος, Ροδόπουλος. οι δημοτικοί σύμβουλοι, Βασιλόπουλος, Τσενές, Τζόβολος, Ζυγούρας, Παπασπυρόπουλος και ο Πρόεδρος Καλαβρύτων κ. Μενούνος.    
Οι πάνω από 35 καταστηματάρχες εκπροσωπήθηκαν στη Διαβούλευση από πενταμελή επιτροπή τους, καθώς και το Δικηγόρο Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Παπαναστασίου, προς τους οποίους είχαν χορηγήσει σχετική έγγραφη εξουσιοδότηση.

Κατάθεση προτάσεων και συναίνεση 
Κατά τη διαβούλευση οι καταστηματάρχες κατέθεσαν Σχέδιο Κανονισμού προς την Δημοτική Αρχή και παρουσίασαν τις προτάσεις τους αναφορικά με τους κανόνες λειτουργίας των πεζοδρομίων και του πεζοδρόμου της Ιστορικής και Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, αναπτύσσοντας σχετική νομική και πραγματική επιχειρηματολογία. Οι καταστηματάρχες επισήμαναν προς κάθε κατεύθυνση την ειλικρινή βούλησή τους να καταστούν ουσιαστικοί αρωγοί στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης που θα εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του πεζόδρομου της πόλης των Καλαβρύτων και ταυτόχρονα θα διασφαλίζει την ομαλή άσκηση της εμπορικής τους δραστηριότητας, η οποία γνωρίζει κατακόρυφη μείωση εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού.
Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την ικανοποίησή της για το θετικό και γόνιμο κλίμα στο οποίο διεξήχθη η Διαβούλευση, αναγνώρισε το εύλογο της ανησυχίας των καταστηματαρχών και επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις προτάσεις τους. Κατά το κλείσιμο της Διαβούλευσης η Δημοτική Αρχή, δια στόματος τόσο του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου, όσο και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Καούρη, δήλωσε τη δέσμευσή της να διατηρήσει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους καταστηματάρχες προκειμένου τα θέματα που τέθηκαν υπόψη να έχουν επιλυθεί πριν την εισαγωγή του ζητήματος προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Νέος Εμπορικός Σύλλογος - Μαζί επιχειρηματίες, έμποροι, επαγγελματίες
Αυτή την Τρίτη 21 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο «ΠΕΤΡΙΝΟ» κτίριο, αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, καλούνται επιχειρηματίες, έμποροι, επαγγελματίες της περιοχής, να πλαισιώσουν μια νέα συλλογική προσπάθεια. «Ολοι εμείς που μέσα στις δύσκολες συνθήκες, επιθυμούμε να επιτύχουμε την δημιουργία και την ανάπτυξη ενός συλλογικού φορέα που θα εκφράζεται και θα εκπροσωπεί τις ανησυχίες, τις αγωνίες αλλά και τους κοινούς στόχους μας, μέσω των ειλικρινώς καλών σχέσεων, επαγγελματικής αλλά και κοινωνικής συναντίληψης, συντονισμένων δράσεων και εν γένει κάθε πρωτοβουλίας που συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των κοινών συμφερόντων, τόσο των μελών όσο και του κοινωνικού συνόλου» όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση.
«Κοινός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου, η μέριμνα και η μελέτη για την κατά το δυνατόν καλύτερη ρύθμιση των εκάστοτε προβλημάτων των μελών μας και την αποτελεσματική επίλυσή τους. Καταθέτοντας θέσεις και προτάσεις, αλλά και παρεμβαίνοντας στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με εμπορικούς συλλόγους άλλων πόλεων, μπορούμε να οδηγηθούμε στις σχετικές λύσεις» αναφέρεται στην σχετική επιστολη όπου τονίζεται ακόμη ότι: «Πρωτεύοντα ρόλο πρέπει να αποδώσουμε όλοι στην αποτύπωση θέσεων και προτάσεων πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, όχι μόνον σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Τέτοια ζητήματα συχνά αποτελούν τροχοπέδη για την ελεύθερη ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας, όπως η υπερβολική φορολόγηση, η αυθαιρεσία και η επιλεκτική πολιτική των τραπεζών, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, τα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα κά. Επίσης, η συλλογική μας προσπάθεια πρέπει, κατά προτεραιότητα, να εστιάσει στην στοχευμένη προβολή της ιστορικής σπουδαιότητας των Καλαβρύτων και των τουριστικών ενδιαφερόντων της ευρύτερης περιοχής, στοιχείων που καθιστούν τον τόπο μας προνομιούχο πόλο έλξης τόσο του εσωτερικού όσο και του διεθνούς τουριστικού ρεύματος».
ρεπορταζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.