HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χαμόγελα στη Ζαχλωρού: Έσπασαν τα βράχια - Αποκαθίσταται με ασφάλεια η πρόσβαση (ΦΩΤΟ)

Επιτέλους έσπασαν τα βράχια (δύο πολύ μεγάλα) στην είσοδο της Ζαχλωρούς και όλα είναι έτοιμα για να δημιουργηθεί άμεσα προστατευτικό ...

Επιτέλους έσπασαν τα βράχια (δύο πολύ μεγάλα) στην είσοδο της Ζαχλωρούς και όλα είναι έτοιμα για να δημιουργηθεί άμεσα προστατευτικό τοιχίο με τον δρόμο πλέον και την πρόσβαση στην γραφική Ζαχλωρού να είναι ασφαλής.
Το ιστορικό 
Στα τέλη Απριλίου του περασμένου έτους, μια μεγάλη κατολίσθηση στην είσοδο της Ζαχλωρούς, απέκλεισε για αρκετές ημέρες το χωριό. Η κατάσταση κρίθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιστρατεύτηκαν γεωλόγοι του Πανεπιστημίου Πάτρας και εξειδικευμένη τεχνική εταιρεία για να μελετήσει το δύσκολο φαινόμενο, να καθαρίσει τους μεγάλους βράχους και να δώσει σε ασφάλεια τον δρόμο.
Τον Μάιο του 2019 έγινε επιχείρηση εκτόνωσης των βράχων αλλά οι βράχοι δεν έπεσαν.
Έσπασαν επιτέλους τα βράχια
Μετά από 14 μήνες, σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 και μετά από εργασίες αρκετών ημερών έγινε επιχείρηση εκτόνωσης των βράχων η οποία εστέφθη με επιτυχία.
Των εργασιών συμμετείχαν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών Κοκουβέλας και Νικολακόπουλος και τις εργασίες εκτέλεσε η εξειδικευμένη τεχνική εταιρεία Δεντράκης. Έγινε έκχυση διαστολικών υλικών στα βράχια με ειδικούς αναρριχητές και αυτή την φορά η επιχείρηση πέτυχε.
Για τα φερτά υλικά που έπεσαν είχε δημιουργηθεί από συνεργείο του Δήμου ανάχωμα και έτσι δεν έπεσε τίποτα προς το φαράγγι και την γραμμή του οδοντωτού. 
Παρών στην επιχείρηση ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
Επόμενη φάση 
Επόμενη φάση η απομάκρυνση των φερτών υλικών και τα έργα αντιστήριξης του δρόμου και των πρανών, έργο που θα ξεκινήσει άμεσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κονδύλι για φυσικές καταστροφές. 








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.