HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστολή - Πρόταση Θεοχάρη για ανάληψη πρωτοβουλιών με αφορμή την εμπλοκή στην χρηματοδότηση του Χιονοδρομικού

Επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο απέστειλε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "ΑΝΑΣΑ" κ. Σπύρος Θεοχάρης με την οπο...

Επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο απέστειλε ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "ΑΝΑΣΑ" κ. Σπύρος Θεοχάρης με την οποί καταθέτει την πρότασή του προκειμένου να αξιοποιηθεί  θετικά η εμπλοκή που υπήρξε στο θέμα της επένδυσης στο ΧΚΚ επισημαίνω τα εξής 
Η επιστολή έχει ως εξής:
Δήμαρχε Καλημέρα!
Στην συνέχεια της επικοινωνίας και προκειμένου να αξιοποιήσουμε  θετικά την εμπλοκή που υπήρξε στο θέμα της επένδυσης στο ΧΚΚ επισημαίνω τα εξής :
Ανάληψη πρωτοβουλιών τόσο για την απεμπλοκή της διαδικασίας (απαγόρευση χρηματοδότησης ΑΕ ΟΤΑ Ν3463/06 αρ 265 παρ 3,4  και δυνατότητα συμμετοχής σε προγραμματικές συμβάσεις για εκτέλεση μελετών έργων κλπ Ν 4555/18 αρ 179) αλλά και για δημιουργία πλαισίου οικονομικής βιωσιμότητας τόσο της επένδυσης όσο και της περιοχής γενικότερα !
ΒΗΜΑΤΑ :
Διαχωρισμός της επιχείρησης ΑΕ ΟΤΑ  ΧΚΚ και παραχώρηση των παγίων του ενεργητικού στην ΔΗΚΕΚ  ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ώστε η ΑΕ ΟΤΑ να κρατήσει την λειτουργία (συμπεριλαμβάνοντας συνολικά την τουριστική αξιοποίηση ανάπτυξη λειτουργία όλων των ανάλογων υποδομών του Δήμου πχ καγιάκ Λάδωνα ,μονοπάτια κλπ) 
Η ΔΗΚΕΚ  εκτελεί το έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που της ανήκουν πλέον ( εκτελώντας ένα έργο που θα μπορούσε να ονομαστεί αναβάθμιση εκσυγχρονισμός  εγκαταστάσεων ΧΚΚ-ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΤΣΡΙΩΝ συμπεριλαμβάνοντας και ένα υποέργο πχ αποπεράτωση του ξενώνα η αναβάθμισης εσωτερικών υποδομών σπηλαίου κλπ)
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ: 
Όλες οι ενέργειες εξαρτώνται από αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου  των Διοικητικών Συμβουλίων του ΧΚΚ και της ΔΗΚΕΚ και του Περιφερειακού συμβουλίου και της ΠΕΔ ( που νομίζω ότι πολιτικά είναι εφικτές)
Εξασφαλίζετε η χρηματοδότηση και η εκτέλεση του έργου άμεσα (μόνο με μια υπουργική απόφαση τροποποίησης του τίτλου της ένταξης στο ΠΔ Επενδύσεων )
Εξασφαλίζετε η ίδια συμμετοχή
Εξασφαλίζετε η συνολική αναπτυξιακή ώθηση της περιοχής γιατί πλέον ενοποιούμε το τουριστικό μας προϊόν κάτω από το brand ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ και ξεκινάμε προωθητικές ενέργειες στην παγκόσμια αγορά αξιοποιώντας την πρόσκληση της ΠΔΕ για την τουριστική προβολή (ενημερώνω για λεπτομέρειες 3 εκ €)
Σχεδιάζουμε εκπονούμε και Διεκδικούμε σε συνεργασία με Δήμο Ερυμάνθου και Δήμο Αιγιαλείας και Επιμελητήριο Αχαΐας το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ΟΧΕ ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΧΑΙΑΣ της τάξης των 50 εκ € ( έχω ήδη ωριμάσει βήματα ) που θα δώσει ζωή στην περιοχή μας  για την επόμενη δεκαετία  !
Αναμένω άμεσα επικοινωνία για συντονισμό ενεργειών (Νομική και τεχνική εξέταση του όλου πλάνου προκειμένου να γραφτεί μια συνολική πρόταση εισήγηση προς τα εμπλεκόμενα αποφασιστικά όργανα )
Με εκτίμηση 
ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.