HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η «Γκόλφω» στα Καλάβρυτα - Με επιτυχία η θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η θεατρική παράσταση της «Γκόλφως» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη στο αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος "...

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η θεατρική παράσταση της «Γκόλφως» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη στο αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος "Ευσέβιος Κηπουργός" στα Καλάβρυτα τo Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 .
Η παράσταση από το σχήμα "Άρμα Θέσπιδος" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παρουσιάστηκε σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΚ "Σπήλαια Λιμνών Καστριών" και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Θανάσης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Πέτρος Βάης τόνισαν την ευτυχή συγκυρία της συνεργασίας Δήμου - ΠΕΔ και ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και μίλησαν για την ιδιαίτερη θεατρική στιγμή να παρουσιαστεί η Γκόλφω εκεί που πραγματικά έζησε και έδρασε, στις πλαγιές του Χελμού.
Η πρώτη παράσταση για την καλοκαιρινή περίοδο δόθηκε στο αρχαίο θέατρο Αιγείρας σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας και στη συνέχεια στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας έχουν προγραμματιστεί 11 παραστάσεις στην ευρύτερη περιφέρεια της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας του Σπυρίδωνα Περεσιάδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο «Παράδεισος» από τον   θίασο «Πρόοδος» του Δημήτριου Κοτοπούλη, στις  10 Αυγούστου 1894.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης 
Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου 
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Κωνσταντίνος Χριστόπουλος
Κατασκευή Σκηνικού: Κώστας Ματθαίου
Διεύθυνση παραγωγής :Τίνα Γιοβάνη
Φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Τσακανίκας
Έπαιξαν οι ηθοποιοί: 
Βασίλης Κόκκαλης, Έφη Κιτσαντά, Βασίλης Τσόρλαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.