HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τζαμί και με τη «βούλα» του Ερντογάν η Αγία Σοφία - Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία «καλωσορίζει» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με ανάρτησή τ...

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία «καλωσορίζει» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με ανάρτησή του στο Τwitter κοινοποίησε το προεδρικό διάταγμα, βάσει του οποίου το μνημείο περνάει στα χέρια της Προεδρίας και ειδικότερα της Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων και μετατρέπεται σε τζαμί.




Αρκετοί Τούρκοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από την Αγία Σοφία έπειτα από το "πράσινο φως" που έδωσε το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας, το κορυφαίο διοικητικό δικαστήριο της Τουρκίας, για τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί.
Οι συγκεντρωμένοι, κρατούν τουρκικές και οθωμανικές σημαίες και πανηγυρίζουν τις εξελίξεις.

Αντίδραση από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας
Θέση αναφορικά με την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ, μέσω της οποίας ανοίγει τον δρόμο ώστε η Αγιά Σοφιά να μετατραπεί σε τζαμί, πήρε η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Μέσω ανακοίνωσης εκφράζει τη λύπη της για το ότι η δική της ανησυχία, όπως και άλλων ορθόδοξων εκκλησιών, για την προοπτική να μετατραπεί ο ναός από μουσείο σε τζαμί, δεν εισακούσθηκε από τις τουρκικές Αρχές.
Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS ο πρόεδρος του τμήματος για τις αμοιβαίες σχέσεις της εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόϊντα.
«Είναι πολύ λυπηρό ότι η ανησυχία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, άλλων ορθόδοξων εκκλησιών δεν εισακούσθηκε. Η εν λόγο απόφαση, δυστυχώς, δεν στοχεύει στην ειρήνευση των υπαρχουσών αντιθέσεων, αλλά, αντίθετα, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες διαιρέσεις, όπως είχε πει στις 6 Ιουλίου σε δηλώσεις του ο Πατριάρχης (Μόσχας και Πασών των Ρωσιών) Κύριλλος», δήλωσε ο Νεγκόϊντα, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.