Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Η απόφαση των Τούρκων προκάλεσε πόνο στους Ορθόδοξους Χριστιανούς

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες στον καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ημέρα που έχει πρ...

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες στον καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η πρώτη, μετά από 86 χρόνια, μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, «σφραγίζοντας» την μετατροπή του χώρου σε τζαμί.
Στις 11πμ, ώρα που οι Τούρκοι άνοιξαν την Αγιά Σοφιά ως τζαμί, στα Καλάβρυτα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου με το "Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια" να προκαλεί ρίγη συγκίνησης. 
Τον Μητροπολίτης μας πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγίας Λαύρας Γέρων Ευσέβιος, συνοδεία πατέρων της Μονής, οι ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων και ιερείς από την ευρύτερη περιοχή
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζάμι μετά την απόφαση του Τούρκου Πρωθυπουργού, «μια απόφαση που προκάλεσε πόνο στους Ορθόδοξους Χριστιανούς ιδιαίτερα δε στους Έλληνες» και πρόσθεσε:
«Μια πράξη που φανερώνει το μίσος και το μένος των μουσουλμάνων κατά των Χριστιανών. Ο Κύριος όμως, που είναι πάνω από όλους και όλα θα έχει τον τελευταίο λόγο. Η Εκκλησία οδυνομενη σήμερα ανά τον κόσμο στους ορθοδοξους ναούς ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο προς την Κυρία Θεοτόκο».
Μπορεί, σημείωσε χαρακτηριστικά, λόγω της πανδημίας να μην ψαλλαμε τον Ακάθιστο Ύμνο την εφετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, όμως η Παναγία μας μάζεψε σήμερα ημέρα Παρασκευής στους Ναούς για να ψάλλομε τον Ακάθιστο Ύμνο.
Ο Σεβασμιώτατος διετύπωσε την βέβαια του πεποίθηση ότι πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δική μας θα είναι, και αυτοί οι χρόνοι και οι καιροί θα είναι σύντομοι.

Τέλος κατέκλυσε τον λόγο του με την αναφορά του στον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Πατριάρχη του Γένους και τους πέριξ αυτού επισκόπους και κληρικούς του Οικουμενικού Θρονου καταθέτοντας τον σεβασμό και στην συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας τις δύσκολες αυτές στιγμές.
Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.