HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Και εγένετο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Καλαβρύτων - Ιστορική μέρα για τους Επαγγελματίες (ΦΩΤΟ)

Με εντυπωσιακή προσέλευση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 η πρώτη συνάντηση επαγγελματιών -...

Με εντυπωσιακή προσέλευση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 η πρώτη συνάντηση επαγγελματιών - επιχειρηματιών, για την ίδρυση του Εμπορικού - Επιχειρηματικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Καλαβρύτων.
Στην κατάμεστη αίθουσα του "πέτρινου" της πλατείας των Καλαβρύτων, οι επαγγελματίες, ενημερώθηκαν για το καταστατικό και τις λεπτομέρειες από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπόρων Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων κ. Γιώργο Βαγενά και τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας κ.Μάκη Μακρή, ενώ τον συντονισμό είχαν τα μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας, κα Γιούλη Κοκκότη, Αντωνία Δαρμογιάννη, Ηλία Ερμείδη, Κώστα Καποτά και Κώστα Κακκαβά. 
Οι εγγραφές (που θα συνεχιστούν) στο νέα σημαντική κίνηση, ξεπέρασαν ήδη τις 70, από επαγγελματίες τόσο από την πόλη των Καλαβρύτων όσο και από ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Καλαβρύτων.
Επόμενο βήμα η οριστικοποίηση του καταστατικού που πήραν όλοι στα χέρια τους, η κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο και η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη του Δ.Σ. και των οργάνων του συλλόγου. 
Αυτό που συμφώνησαν όλοι, ήταν ότι η ίδρυση του εμπορικού και επαγγελματικού συλλόγου αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τα Καλάβρυτα, σε μια εποχή που τα προβλήματα όλων των επαγγελματικών τάξεων είναι μεγάλα.  

Σκοποί της οργάνωσης αυτής, όπως ορίζει το καταστατικό, είναι η διαφύλαξη, η μελέτη και η προαγωγή  των κοινών οικονομιών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου. Η προστασία του επαγγέλματος σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και η υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών.
Μέσα στην επίτευξη του σκοπού αυτού είναι:
Η καλλιέργεια, υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος του συνδικαλισμού με την γενίκευση της συμμετοχής όλων, στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μέσω αυτών, στις αντίστοιχες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. Η συστηματική μελέτη των προβλημάτων του κλάδου, για την προσφορότερη Συλλογική διεκδίκηση και επίλυση αυτών. 
Η ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας των μελών, με την οργάνωση τους κοινοπραξίες και συνεταιρισμούς, κάθε οικονομικής μορφής, για την αποτελεσματικότερη προάσπιση και προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών και ασφαλιστικών συμφερόντων τους. 
Η οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, για την συνεχή ενημέρωση των μελών επί των εξελίξεων του κλάδου.
Η συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, για την προώθηση των συμφερόντων του κλάδου.
Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη μεταξύ των μελών του σωματείου δεσμών και σχέσεων φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας. 
Η εκπροσώπηση και παρέμβαση, υπέρ των μελών της οργάνωσης, σε διάφορους οργανισμούς, Διοικητικούς - Υπουργεία, Τοπική αυτοδιοίκηση, συνεταιριστικές οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού και τους εκπροσώπους διαφόρων κοινωνικών ομάδων, για κάθε ζήτημα που αφορά τα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών της ,για τη διαμόρφωση, τη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τα κοινά επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα των μελών της και γενικότερα τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.
Η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε μέλη του Σωματείου που έχουν απόλυτη ανάγκη.
Η διοργάνωση εκδηλώσεων επιστημονικού, μορφωτικού, εκπολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου (εκδρομών, διεθνών επισκέψεων κλπ.).
Η έκδοση ενημερωτικού εντύπου για την επαγγελματική και επιστημονική ενημέρωση των μελών, ημερολογίων, ημεροδεικτών, επαγγελματικών οδηγών και άλλων.
Η συμπαράσταση στους εμπορικούς και λοιπούς επαγγελματικούς φορείς στους αγώνες για τα κοινά συμφέροντα του κλάδου μας και η προβολή των ποικίλων τουριστικών ενδιαφερόντων της πόλεως και της περιοχής προκειμένου να καταστεί πόλος έλξης του ελληνικού και διεθνούς τουριστικού ρεύματος με κάθε πρόσφορο μέσο και ιδιαίτερα για την προστασία της επαγγελματικής στέγης, καθώς και η έκδοση ψηφισμάτων για διάφορα κοινωνικά και εθνικά θέματα.
 Η συμμετοχή οργανικά σε ανώτερες ομοιοεπαγγελματικές συνδικαλιστικές οργανώσεις με ταυτόσημους σκοπούς και επιδιώξεις καθώς και στις υπερκείμενες οργανώσεις, μιας τοπικού ή γενικού χαρακτήρα και μιας κλαδικοί.

      

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.