Top Ad

HIDE

HIDE_BLOG

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Classic Header

Breaking News:

latest


Πάτρα: Ξεκινάει σήμερα το 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο (8th Regional Growth Conference)

Το μέλλον έρχεται γρηγορότερα από όσο περιμέναμε, υπό την πίεση των μεταβολών που αποφέρουν η πανδημία και η τεχνολογική πρόοδος. Η π...

Το μέλλον έρχεται γρηγορότερα από όσο περιμέναμε, υπό την πίεση των μεταβολών που αποφέρουν η πανδημία και η τεχνολογική πρόοδος.
Η πραγματικότητα αυτή θα αναδειχθεί στη διάρκεια του τριήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που από φέτος αποκτά διεθνή επωνυμία, λόγω υπερ-τοπικής και εξωστρεφούς αναφοράς: Στρέφει την προσοχή προς την Ευρώπη των Περιφερειών, γιατί μέσα από τις περιφερειακές ενότητες θα δοθεί η μάχη του μετασχηματισμού και της ανάκαμψης.
Ξεκινά σήμερα τις εργασίες του το 8th Regional Growth Conference στην Πάτρα, το πρώτο Συνέδριο με φυσική παρουσία μετά τη δοκιμασία της πανδημίας και του lockdown, που απότομα πάτησε το pause σε όλη τη χώρα, αλλά και διεθνώς.
Κεντρικό πρόσωπο σήμερα ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Ελληνες, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα πλαισιωθεί από πέντε περιφερειάρχες: Νεκ. Φαρμάκης Δ. Ελλάδας, Ρόδη Κράτσα Ιονίων, Κ. Αγοραστός Θεσσαλίας, Α. Καχριμάνης Ηπείρου, Π. Νίκας Πελοποννήσου.
Το Συνέδριο έχει ως επίκεντρο την Περιφερειακή Ανάπτυξη και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και την «Πελοπόννησο».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ολα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ενώ, φυσικά, θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου και online, μιας και οι συνδέσεις θα είναι συνεχείς.
Την πρώτη μέρα του 8th RGC:
>Στις 16:00, θα λάβει χώρα το ένα από τα δύο digital sessions, που αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Θέμα του οι Γεωπολιτικές Ανακατατάξεις στη Βαλκανική και στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για μία άκρως σημαντική συζήτηση, που θα γίνει online, για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα στη χώρα μας, αλλά και στα γειτονικά κράτη.
Ειδικότερα σκοπός του συγκεκριμένου digital session είναι η ανάλυση των μεταβαλλόμενων ισορροπιών - συχνά ισορροπιών «του τρόμου» - στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας. Είναι γεγονός ότι το γεωπολιτικό περιβάλλον διακρίνεται από αστάθεια όσο και από ρευστότητα, οπότε η ελληνική εξωτερική πολιτική καλείται να αντιμετωπίζει σύνθετες προκλήσεις διαρκώς, για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και για την εδραίωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σταθερές δεκαετιών κλονίζονται και νέα δεδομένα δημιουργούνται. Η σωστή «ανάγνωση» των εξελίξεων στον βαλκανικό και στον μεσογειακό μας περίγυρο και η έγκαιρη διάγνωση των απειλών και των ευκαιριών, που κάθε φορά προκύπτουν, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής.
Η ψηφιακή συζήτηση είναι υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

>Στις 17.30, θα γίνει συζήτηση για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Συντονιστής: Γιάννης Χρηστάκος, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού «MEGA CHANNEL»
Ομιλητές:
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής ΝΔ
Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης
Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρώην Υφυπουργός
Σπυρίδων Μπλαβούκος, Καθηγητής,
Αλέκος Κρητικός, (ΕΛΙΑΜΕΠ)
Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια, Οικονομικό Παν. Αθηνών, Μέλος της επιτροπής Ελληνικής Κυβέρνησης για την εκπόνηση του Σχεδίου Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.

> Στις 18:00, θα γίνει συζήτηση μεταξύ βουλευτών
Συντονιστής: Μιχάλης Βασιλάκης, Δημοσιογράφος εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
Ομιλητές:
Χριστίνα Αλεξοπούλου, Βουλευτής Αχαΐας,
Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη, Βουλευτής Κορινθίας,
Μακάριος Λαζαρίδης, Βουλευτής Καβάλας,
Φώντας Μπαραλιάκος, Βουλευτής Πιερίας,
Ιωάννης Μπούγας, Βουλευτής Φωκίδας,
Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Βουλευτής.
>20:00
Καλεσμένος: Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής
Δημοσιογράφος: Αλεξία Τασούλη, Δημοσιογράφος τηλεοπτικού καναλιού «OPEN».

Δεν υπάρχουν σχόλια