HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους - Όριο 100 ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις - Τέλος τα Πανηγύρια

Συναγερμό έχει σημάνει η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ανακο...

Συναγερμό έχει σημάνει η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα και 3 νέοι θάνατοι.
Με αφορμή το ανησυχητικό φαινόμενο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιεί έκτακτη ενημέρωση, στην οποία πιθανολογείται πως θα ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Με αφορμή το ανησυχητικό φαινόμενο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση ανακοίνωσε πως τον Αύγουστο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη πως τίθεται όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες κλπ.

  • Από αύριο 1/8 έως 31/8 καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων. 
  • Από αύριο και ως 15/8 ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία και γηροκομεία
  • Επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών
  • Θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις, κηδείες κλπ)
  • Απαγόρευση όρθιων πελατών σε νυχτερινά κέντρα
  • Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.
ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε την απαγόρευση των πανηγυριών 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.
Σήμερα ανακοινώνουμε 78 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4477, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. 1267 (28.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2218 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 55.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή
είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.