HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Άγγελος Τσιγκρής εισηγητής του νέου νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας  Άγγελος Τσιγκρής ορίστηκε εισηγητής στη Βουλή, του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευση...

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας  Άγγελος Τσιγκρής ορίστηκε εισηγητής στη Βουλή, του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τίτλο: “Κύρωση της Συμφωνίας για την έδρα μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) για τη λειτουργία του επιχειρησιακού γραφείου της EASO στην Ελλάδα”. 
Το νομοσχέδιο, το οποίο θα εισηγηθεί ο Αχαιός βουλευτής, εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη 11 Ιουνίου ώρα 19:00 μ.μ. και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. 
H μετανάστευση και το προσφυγικό αποτελούν σοβαρότατα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επηρεάζουν την Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα, που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης και δέχεται μεγάλα κύματα προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2019 καταγράφηκαν 714.000 αιτήσεις ασύλου στα κράτη - μέλη της Ε.Ε., ενώ το 2018 είχαν καταγραφεί λιγότερες από 635.000 αιτήσεις. 
Στη χώρα μας οι εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου βαίνουν μειούμενες τους τελευταίους μήνες, αφού σήμερα ανέρχονται σε 99.936, από 105.501 που ήταν τον Απρίλιο και 126.181 που ήταν τον Ιανουάριο του 2020. 
Η εγκατάσταση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο, η περαιτέρω ενίσχυση της με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, καθώς και η επιχορήγησή της με κοινοτικά κονδύλια ύψους 45 εκατ. ευρώ για το 2020, αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.