HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μέγα Σπήλαιο για την επέτειο του "Καλογερικού πολέμου"

Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.Χρυσοστόμου, του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, συμπροσευχομένου του...

Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.Χρυσοστόμου, του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου πρώην Καλαβρυτων Αμβροσίου, του καθηγουγούμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου Καλλινίκου,  και του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Ευσεβίου τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την επέτειο των 193 χρόνων από την νικηφόρα μάχη κατά του Ιμπραήμ.

Παραβρέθηκαν
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι Απόγονοι Αγωνιστών του 1821 κ Αντώνης Πετιμεζάς, Φίλιππος Σαρδελιάνος και Ιάσωνας Φωτήλας. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συνεργάστηκαν, η «Ομοσπονδία Συλλόγων ο “Αρχαίος Κλείτωρ”, οι ομάδες Αναβιωτών 1821  "Βοστίτσα 1821", οι «Νεδουσαίοι Μεσσηνίας», ο σύλλογος αναβιωτών «Αγίας Τριάδας Καλαμάτας» - περιοχή της καταγωγής του Αγωνιστή Μέλιου οπλαρχηγού που σκοτώθηκε στη Μάχη του μεγάλου Σπηλαίου - , η ομάδα «Φρουρά», οι «Μωραΐτες εν χορώ», ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Σκεπαστού, Λυκούριας, Άνω Κλειτορίας, Κέρτεζης, Σκοτάνης, Κλειτορίας, Σοποτού και εκπρόσωποι παραδοσιακών χορευτικών ομάδων. 

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας (δείτε εδώ) ακολούθησαν μοναστηριακά κεράσματα στο αρχονταρίκι της Μονής (απ’ όπου και το κύριο φωτογραφικό υλικό) και η Αναπαράσταση της Προετοιμασίας και της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου κατά του Ιμπραήμ, από τη Διασυλλογική Ομάδα Θεάτρου της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη αντιπερειφερειάρχης και υπεύθυνος για τον συντονισμό των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια κ Ανδρέας Φίλιας, οι Βουλευτές Αχαΐας κ. Αγγ. Τσιγκρής και Ιας. Φωτήλας, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νασιώτης, ο τ. Βουλευτής και Νομάρχης κ. Κατσικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δουκλιάς και Λιακόπουλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου κ. Φλογεράς, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοντογιάννης, η δημοτική Σύμβουλος κα Παπουτσή, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κ. Λιανόπουλος και η κ. Ανακρίτρια Καλαβρύτων, ο Ταξίαρχος Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας Αχαΐας κ. Μιχαλόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων κ. Σταθούλιας, ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαβρύτων κ. Μαρτζάκλης, ο εκπρόσωπος του Δ. Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Παναγόπουλος, η Πρόεδρος του ΙΛΕΑ Αιγίου κα Μπεντεβή, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Μανωλόπουλος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πολλοί άλλοι.













Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.