HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκίνησε το Τρένο από Αίγιο για Αθήνα αλλά... δεν συναντά τον Οδοντωτό - Να δοθεί λύση στις Ανταποκρίσεις

Εκκίνηση μετά από δέκα χρόνια, για το τρένο που συνδέσει την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, µέσω του Προαστιακού, µε την Αθήνα με τη σ...

Εκκίνηση μετά από δέκα χρόνια, για το τρένο που συνδέσει την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, µέσω του Προαστιακού, µε την Αθήνα με τη σύνδεση Αχαΐα να αποκτά απευθείας επαφή µε το εθνικό σιδηροδροµικό δίκτυο, το κεντρικό λιµάνι του Πειραιά και το ∆ιεθνές Αεροδρόµιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 
Τα µέλη του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού βρέθηκαν την Δευτέρα 15 Ιουνίου στο σταθμό του Διακοπτού, για να υποδεχθούν την άφιξη του πρώτου συρµού, από το Αίγιο, µε το παραδοσιακό κέρασµα. 
Ο κ. Καραπαναγιώτης, Πρόεδρος του συλλόγου μιλώντας στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, επισημαίνει: «Από το 1896 που λειτουργεί ο µοναδικός στη χώρα µας Οδοντωτός, δίνοντας συγκοινωνία στην ιστορική επαρχία των Καλαβρύτων, ξεκίνησε και η ανάπτυξη του ∆ιακοφτού που έγινε σιδηροδροµικός κόµβος µεταµορφώνοντας το µικρό χωριό σε µία ακµαία κωµόπολη. Η ανάπτυξη και η λειτουργία του δικτύου ΣΠΑΠ (Σιδηρόδροµοι Πειραιώς Αθηνών Πελοποννήσου) συνέβαλε τα µέγιστα στην οικονοµική ανάπτυξη της χώρας. Από τις 22 Ιουνίου 2020 το τραίνο σφύριξε πάλι στο ∆ιακοφτό και στο Αίγιο, συνδέοντας την περιοχή µας µε την Αθήνα, τον Πειραιά και το Αεροδρόµιο. Ο Σύλλογος εύχεται το νέο τραίνο να είναι καλοτάξιδο µεταφέροντας επιβάτες από όλη την χώρα και όλο το κόσµο. Η διαδροµή άλλωστε σε όλη τη Βόρεια Πελοπόννησο είναι µαγευτική και ευχή µας είναι να ολοκληρωθεί και το δίκτυο µέχρι την Πάτρα, µε την ηλεκτροκίνηση της γραµµής. 
Σύµφωνα όµως µε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, το πρόγραµµα µε 6 ζεύγη δροµολογίων, από το Αίγιο προς την Αθήνα ή το Αεροδρόµιο και από την Αθήνα ή το Αεροδρόµιο προς το Αίγιο, αντίστοιχα, δεν προσαρµόσθηκαν στο πρόγραµµα δροµολογίων του Οδοντωτού. Το αποτέλεσµα είναι η ανταπόκριση µε τα Καλάβρυτα να παρουσιάζει χρονικό κενό έως και 2 ώρες ενώ ένα από τα δροµολόγια του Οδοντωτού αναχωρεί 7’ πριν φτάσει το τρένο στο Σταθµό του ∆ιακοπτού! Το θέµα της ανταπόκρισης µε τον Οδοντωτό έχει τεθεί προς ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κυβέρνηση και κόµµατα τόσο από τον Σ.Φ.Ο. όσο και από επιχειρηµατίες και τοπικούς παράγοντες της πόλης των Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.