Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΗΛΕΙΑ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για απόπειρα αρπαγής 14χρονου αγοριού

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών της μικτής π...

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με τη συνδρομή αστυνομικών της μικτής περιπολίας Αστυνομικών Υπηρεσιών Ήλιδας, δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.
Προηγήθηκε καταγγελία 14χρονου αγοριού, σύμφωνα με την οποία, χθες το απόγευμα στον Πύργο, την στιγμή που κινούνταν πεζός, δύο άνδρες που επέβαιναν σε όχημα τύπου βαν τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα, χωρίς ωστόσο να πειστεί ο ανήλικος.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές  Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα:

➧αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Υπηρεσιών της Ήλιδας, να εντοπίσουν στην Αμαλιάδα, αλλοδαπό άνδρα με όχημα τύπου βαν, και
➧αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου να εντοπίσουν τον δεύτερο αλλοδαπό άνδρα στην οικία του.

Οι δυο αλλοδαποί άνδρες προσήχθησαν και στο πλαίσιο της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα  να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.
Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικές συμβουλές για ανήλικους
Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:
  Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
Να καλεί το "100" σε περίπτωση ανάγκης.
Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.
Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
Να μην δέχεται "δώρα" που προσφέρουν άγνωστοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.