Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανοιχτή επιστολή Γ.Τσενέ με αφορμή την επίσκεψη της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου στα Καλάβρυτα

Ανοιχτή επιστολή με αφορμή την επίσκεψη της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στα Καλάβρυτα στις 15/06/2020 Καλωσόριζουμε την επικεφαλ...

Ανοιχτή επιστολή με αφορμή την επίσκεψη της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στα Καλάβρυτα στις 15/06/2020

Καλωσόριζουμε την επικεφαλής της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" στη μαρτυρική και ιστορική πόλη των Καλαβρύτων. Μια πόλη που παρά το σημαντικό ιστορικό της φορτίο, παραμένει ξεχασμένη και εκτός των σχεδίων ανάπτυξης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. 
Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 αποτελεί ευκαιρία και για τον τόπο μας και θα πρέπει, με τη μαχητικότητα που πάντα διέκρινε τους πολίτες των Καλαβρύτων, να διεκδικήσουμε για το Δήμο μας τη θέση που του αξίζει.
Η ολοκλήρωση βασικών έργων υποδομής που εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί, όπως ο οδικός άξονας Πούντα-Καλάβρυτα-Κλειτορία-111-Ψωφίδα-Αροανία-Πριόλιθος-Χαλανδρίτσα-Πάτρα, αλλά και η υλοποίηση της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου που προς το παρών έχει μείνει στάσιμη, εξαιτίας γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και διοικητικών αστοχιών, είναι μόνο η αρχή.
Από εκεί και πέρα, και στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" για δράσεις που επικεντρώνονται στις προοπτικές της χώρας για το μέλλον με βασικούς πυλώνες την κλιματική αλλαγή, την 4η βιομηχανική επανάσταση, αλλά και την εξερεύνηση του διαστήματος προτείνουμε τα παρακάτω:
- Αξιοποίηση του Αρίσταρχου, του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στα Βαλκάνια που βρίσκεται στο Χελμό και που μέχρι στιγμής η δυναμική του δεν κεφαλαιοποιείται για την περιοχή μας, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκπαιδευτικών διαδρομών και προγραμμάτων για μαθητές, φοιτητές και ερευνητές, καθώς και η δημιουργία πλανηταρίου στην πόλη των Καλαβρύτων θα αναδείκνυε ακόμα περισσότερο την αξία της περιοχής.
- Επικαιροποίηση της πρότασης για την επέκταση του Οδοντωτού προς την Αγία Λαύρα και σύνδεσης με το Χιονοδρομικό Κέντρο. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η τουριστική επισκεψιμότητα στην περιοχή, γεγονός που επιφέρει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, αλλά και θέσεων εργασίας για τους νέους του Δήμου μας.
- Χαρτογράφηση μονοπατιών που θα συνδέουν τα βασικά ιστορικά σημεία της περιοχής των Καλαβρύτων και ανάπτυξη ψηφιοποιημένης εφαρμογής ξενάγησης ακολουθώντας την πορεία της Επανάστασης του 1821 μέχρι και τη νεώτερη ιστορία των Καλαβρύτων.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι για αυτές μας τις προτάσεις, και όσες άλλες θα  ακουστούν, θα υπάρξει θετική ανταπόκριση, γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει και αυτή η ευκαιρία να μείνει ανεκμετάλλευτη. Εμείς, θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, αλλά και κριτικοί σε πράξεις ολιγωρίας και αδράνειας.
Γιώργος Τσενές
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.