HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστολή επαγγελματιών καταστηματαρχών του πεζόδρομου προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Όπως γνωρίζετε, κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης/2...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε
Όπως γνωρίζετε, κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης/2/2020 επρόκειτο να συζητηθεί ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης η «έγκριση κανονισμού λειτουργίας του Πεζόδρομου στο Ιστορικό και Τουριστικό Κέντρο των Καλαβρύτων και των πεζοδρομίων στην πόλη των Καλαβρύτων». Κατά τη συνεδρίαση αυτή τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου ένα προσχέδιο Κανονισμού, του οποίου όμως οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου δεν είχαμε λάβει γνώση προκειμένου να το εξετάσουμε και να εκφράσουμε τις απόψεις μας επ' αυτού.
Κατόπιν τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση και το παραπάνω θέμα να εισαχθεί προς έγκριση στην επόμενη τακτική συνεδρίασή του, με την προϋπόθεση όμως να προηγηθεί Δημόσια Διαβούλευση με τους καταστηματάρχες της περιοχής. Μάλιστα, κατά την εν λόγω συνεδρίαση διατυπώθηκε ρητά η δέσμευση ότι οι καταστηματάρχες επρόκειτο να προσκληθούμε στη Διαβούλευση αυτή με έγγραφη ειδοποίηση από το Δήμο, η οποία θα επιδιδόταν σε εμάς επτά (7) ή και δέκα (10) ημέρες νωρίτερα.
Ωστόσο, μετά τα παραπάνω, προφανώς λόγω και των απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις και συναθροίσεις στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωναϊού, δεν μας απεστάλη οποιαδήποτε σχετική πρόσκληση.
Παρά το γεγονός όμως ότι ελλείψει σχετικής πρόσκλησης δεν διενεργήθηκε Δημόσια διαβούλευση για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Πεζόδρομου & των πεζοδρομίων της πόλης των Καλαβρύτων, εν τούτοις η έγκριση του Κανονισμού αυτού συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας/5/2020, στην οποία μάλιστα δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να παρέμβουμε καθόσον επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, όπως και τελικά συνέβη, διαδικτυακά!
Πληροφορούμενοι οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου τα ανωτέρω, σπεύσαμε και υποβάλαμε προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την υπ' αριθ. πρωτ. 2898/21-5-2020 Επιστολή - Αίτηση, με την οποία ζητήσαμε να αναβληθεί η συζήτηση του επίμαχου θέματος επισημαίνοντας το αυτονόητο: ότι η δημόσια διαβούλευση, που έπρεπε να έχει προηγηθεί οποιασδήποτε απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το παραπάνω θέμα, δεν είχε πραγματοποιηθεί! Κατόπιν τούτου, το θέμα αυτό αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν εισήχθη προς συζήτηση.
Όπως επίσης γνωρίζετε, μετά τα ανωτέρω και σε συνέχεια της ως άνω Επιστολής - Αίτησής μας, επανήλθαμε και υποβάλαμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 3075/26-5-2020 Επιστολή - Αίτηση ζητώντας να απευθύνετε πρόσκληση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος 15 ημερών προκειμένου να διενεργηθεί η ανωτέρω Δημόσια Διαβούλευση, για την οποία άλλωστε κι εσείς ο ίδιος είχατε εισηγηθεί θετικά κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/2/2020.
Κι ενώ άπαντες οι καταστηματάρχες του πεζόδρομου εξακολουθούσαμε να αναμένουμε την πρόσκλησή σας σε Διαβούλευση ακόμα και μετά την παρέλευση του παραπάνω δεκαπενθημέρου, με μεγάλη μας έκπληξη δεχτήκαμε στις 12/6/2020 την επίσκεψη Δημοτικών Υπαλλήλων, οι οποίοι αντί να μας παραδώσουν έγγραφες προσκλήσεις σε Διαβούλευση, μας παρέδωσαν έντυπα αιτήσεων για την ανανέωση των αδειών παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστων χώρων, ενημερώνοντάς μας μάλιστα ότι καταληκτική προθεσμία για την υποβολή τους είναι η ερχόμενη Τετάρτη, 17/6/2020!
Ενόψει των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι εκκρεμεί η από μέρους του Δήμου πρόσκληση σε Διαβούλευση για το νέο κανονισμό λειτουργίας του Πεζόδρομου & των πεζοδρομίων της πόλης των Καλαβρύτων, και η κατόπιν αυτής έγκριση του Κανονισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο, η υποβολή των παραπάνω αιτήσεων προβάλλει ως άκαιρη. Και τούτο διότι οι σχετικές άδειες που θα εκδοθούν δυνάμει των αιτήσεων αυτών, θα αφορούν στο καθεστώς του υφιστάμενου Κανονισμού Λειτουργίας του Πεζόδρομου, ο οποίος όμως τελεί υπό κατάργηση! Μάλιστα, αν ο νέος κανονισμός λειτουργίας του πεζόδρομου των Καλαβρύτων επιφέρει μεταβολή στην επιφάνεια (τ.μ.) του κοινόχρηστου χώρου, του οποίου η χρήση επιτρέπεται να παραχωρείται στους καταστηματάρχες επί πληρωμή του προβλεπόμενου τέλους, η διαδικασία χορήγησης των σχετικών αδειών ενδεχομένως να χρειαστεί να επαναληφθεί!
Για τους λόγους αυτούς, και σε συνέχεια των ως άνω αναφερόμενων επιστολών – αιτήσεών μας, επανερχόμαστε εκ νέου με την παρούσα αιτούμενοι όπως:
1.- κατ' εφαρμογή του άρθρου 79 παρ. 2 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων και σε εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης/2/2020, απευθύνετε προς τους καταστηματάρχες του πεζόδρομου Καλαβρύτων έγγραφη πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση με θέμα «την έγκριση κανονισμού λειτουργίας του Πεζόδρομου στο Ιστορικό και Τουριστικό Κέντρο των Καλαβρύτων και των πεζοδρομίων στην πόλη των Καλαβρύτων», και
2.- ορίσετε την 17η Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, ως ημερομηνία για τη διενέργεια της Διαβούλευσης σε χώρο δημοτικού κτηρίου κατάλληλο για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των παρισταμένων (σύμφωνα με τα μέτρα προφύλαξης έναντι του κορωναϊού που θα ισχύουν την περίοδο εκείνη).
Σας ενημερώνουμε δε ότι στη Δημόσια Διαβούλευση πρόκειται να λάβουμε μέρος εκπροσωπούμενοι από πενταμελή επιτροπή μετά του νομικού μας παραστάτη προκειμένου να εκθέσουμε τις τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις μας για το παραπάνω θέμα το οποίο μας αφορά άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.