HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Να αξιοποιηθεί ως προϊόν ΠΟΠ το Μέλι Καλαβρύτων

Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, η 2η συνάντηση για την σύσταση του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού των Καλαβρύτων. Κατά τη διάρκεια της...

Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, η 2η συνάντηση για την σύσταση του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού των Καλαβρύτων.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης των παραγωγών μελιού που έγινε πριν από λίγα 24ωρα στα Καλάβρυτα, οι μελισσοκόμοι που παρευρέθηκαν, αποφάσισαν σε πρώτη φάση να κατοχυρώσουν τους εαυτούς τους, απέναντι στον ισχυρό εσωτερικό και εξωτερικό ανταγωνισμό, με ένα καταστατικό Συνεταιρισμού που θα συνταχθεί για να προφυλάξει την ποιότητα του προϊόντος και να αξιοποιήσει ως προϊόν ΠΟΠ το Μέλι Καλαβρύτων.
Oπως εξηγεί ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Κουτρουλάκης, οι συνθήκες, στην κοινωνία και την οικονομία, ευνοούν πλέον την δημιουργία ενός Συνεταιρισμού ο οποίος θα δώσει διέξοδο επαγγελματική στο χώρο της γεωργίας στους νέους που θέλουν να παραμείνουν στην περιοχή τους ή εγκαθίστανται, μόνιμα όμως, σε Καλάβρυτα και Κλειτορία.
Βγάζοντας παράλληλα από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει δεκάδες επαγγελματίες παραγωγοί μελιού, και πάνω από 100 άτομα που ασκούν τη μελισσοκομία για να προσπορίζουν από μια δεύτερη αλλά απαραίτητη για την επιβίωσή τους απασχόληση, που δεν είναι άλλο από τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού αλλά και την δυσκολία εξαγωγής του προϊόντος, στο ανταγωνιστικό νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς, ο οποίος μοιράστηκε την πολύχρονη εμπειρία του, καθώς και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Παπαδόπουλος Θανάσης που από τη θέση του Διευθυντή Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τη σύσταση του Συνεταιρισμού. Επίσης ο νομικός Τάκης Χριστοδούλου, εκτός από τις συμβουλές του προς τους μελισσοκόμους, προσφέρθηκε και για τη δωρεάν σύνταξη του καταστατικού.
«Αναγνωρίζουμε ότι τα Καλάβρυτα έχουν ένα ισχυρό πλέον brand name λόγω της Φέτας ΠΟΠ, στο οποίο έχει συντελέσει κυρίως ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός (ΑΓΣ) Καλαβρύτων. 
Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε και την κίνηση των αγελαδοτρόφων, οι οποίοι, μέσω του ΑΓΣ, συνέπραξαν σε δικό τους Συνεταιρισμό παραγωγής και διάθεσης αγελαδινού γάλακτος που προχωρά με καλό βηματισμό και αποδοχή από τους καταναλωτές. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και εμείς στην δημιουργία του Μελισσοκομικού, στα πρότυπα των δύο αυτών συνεργατικών κινημάτων με ευρύτερη αναγνώριση, στον πρωτογενή τομέα του δήμου μας» αναφέρει ο κ.Κουτρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.