HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η παλαιά Βυσωκά γιόρτασε! (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, οι συμπατριώτες μας από το Σκεπαστό βρέθηκαν στο πλήρως ανακαινισμένο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίο...

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια, οι συμπατριώτες μας από το Σκεπαστό βρέθηκαν στο πλήρως ανακαινισμένο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην παλιά Βυσωκά. Με τα έργα ασφαλτόστρωσης στο δρόμο προς Πλατανιώτισσα να είναι σε εξέλιξη, προσδίδοντας μεγαλύτερη ευκολία, το γραφικό εκκλησάκι λειτούργησε και πάλι με πανηγυρική Θεία Λειτουργία και πλήθους πιστών, αφού στην εορτή του και λόγω μέτρων, δεν άνοιξε για τους πιστούς. 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Το εκκλησάκι αυτό χρονολογείται πως κατασκευάστηκε πριν από 6 αιώνες ( περί το 1400 μ.χ.) και είναι το πιο παλιό που διατηρείται στην ευρύτερη περιφέρεια της ενορίας αλλά και των γεωγραφικών ορίων του Σκεπαστού .
Σήμερα λοιπόν με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό πλήθος κόσμου ανηφόρισε ,παραβρέθηκε ,συμμετείχε και συν προσευχήθηκε με τον πατήρ Χρήστο και τους ιεροψάλτες στην τέλεση του όρθρου και της θειας λειτουργίας του Άγιου πνεύματος.
Με την ολοκλήρωση τη ακολουθίας ο κόσμος παρέμεινε στον αύλιο χώρο και όλοι μαζί θυμίζοντας άλλες εποχές κυριολεκτικά ¨στο πόδι ¨ δέχτηκαν από την επιτροπή κέρασμα με κρασάκι ντόπιο από τον συμπατριώτη μας ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟ και διάφορα γλυκά, καφέ, αυγά, ντομάτα και εδέσματα που είχαν αγοραστεί ή κατασκευαστεί από τους επιτρόπους.
Οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο προαύλιος χώρος πρόσφατα διαμορφώθηκε και διαπλατύνθηκε και αυτό διευκολύνει την άφιξη, τη στάθμευση και την παραμονή στον χώρο.
Η διαμόρφωση του χώρου ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με τον κ. ΜΕΡΜΗΓΚΑ ΒΑΣΙΛΗ όπου και έκανε την αρχική διάνοιξη και ολοκληρώθηκε με τον κ. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ όπου ολοκλήρωσε την διαπλάτυνση και τον καθαρισμό.
Η επιτροπή του ναού ευχαριστούν τους κ. ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ και ΜΕΡΜΗΓΚΑ όπου τις παραπάνω εργασίες τις πραγματοποίησαν αφιλοκερδώς και με την αφιέρωση προσωπικού χρόνου και κόπου.
Οφείλουμε να συμπληρώσουμε μιας και σήμερα τον ΄΄ περπατήσαμε για 1η φορά ΄΄ πως ο νέο κατασκευασθής δρόμος «ΣΚΕΠΑΣΤΟ – ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ» όπου έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό μετατρέπει την διαδρομή «ΣΚΕΠΑΣΤΟ – ΕΠΑΝΩ ΧΩΡΙΟ» σε περίπατο αφού η διαδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 5 λεπτά και με οποιοδήποτε τύπου οχήματος.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όσους θεσμικά συνέβαλαν και συμβαλουν στην κατασκευή της νέας "πύλης" εξόδου-εισόδου του χωρίου μας . Θα ήταν όμως παράλειψη μας αν εδώ δεν αναφέραμε και ευχαριστήσουμε τον ακούραστο συμπατριώτη μας ΑΝΔΡΕΑ ΝΤΑΝΟ για την συμβολή του τον διαρκή αγώνα και την τεράστια προσπάθεια του δεκαετιών για την πραγματοποίηση του δρόμου αυτού.
«Το πανάγιο πνεύμα βοήθεια πάντων ημών»

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.