HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πολύωρη Συνάντηση Παπανδρέου - Παπαδόπουλου με όλα τα θέματα επί τάπητος

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο τέως Πρωθυπουργός και νυν Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος είχε πολύωρη συνάντησ...

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο τέως Πρωθυπουργός και νυν Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος είχε πολύωρη συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, με τον Δήμαρχο κ. Θανάση Παπαδόπουλο, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάκη Νασιώτη.
Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, αλλά κυρίως, αναπτύχθηκαν τα ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα και τον Δήμο Καλαβρύτων ειδικότερα. 
Ο κ. Παπαδόπουλος, ανέπτυξε μια σειρά ζητημάτων, τόσο ως Πρόεδρος της ΠΕΔ, όσο και ως Δήμαρχος Καλαβρύτων, που αφορούν, τις πενιχρές χρηματοδοτήσεις των Δήμων και τις ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, που καθιστά σε μειονεκτική θέση του Δήμους της Περιφέρειας, την ίδια στιγμή που προτάσσεται, ο ταχύς ρυθμός εκσυχρονισμού, του δημόσιου τομέα. Αναφέρθηκε στη ανάγκη διαμόρφωσης ενός στρατηγικού  σχεδίου με στενή συνεργασία όλων των Δήμων και με στόχο την στήριξη των χωριών που ερημώνουν  καθώς και στην ουσιαστική αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη ορθής διαχείρισης του Περιβάλλοντος με τους φορείς προστασίας της περιοχής, ώστε να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου. 

Τα ζητήματα του Δήμου
Για το Δήμο Καλαβρύτων, ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε το οξύ ζήτημα της ερημοποίησης, με την κύρια ευθύνη στις κεντρικές διοικήσεις, με υπηρεσίες που αποδυναμώνονται, Τράπεζες να κλείνουν και κονδύλια για σημαντικά έργα να μειώνονται. Τόνισε επίσης, την αναγκαιότητας στήριξης του πρωτογενούς τομέα, που η περιοχή μας έχει μεγάλο μερίδιο προσφοράς και απασχολείται μεγάλος αριθμός κατοίκων.
Έθεσε το ζήτημα της χρηματοδότησης του οδικού άξονα Πούντας - Καλαβρύτων, ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας που πρέπει -επιτέλους- να ενταχθεί συνολικά στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027, ώστε να γίνει ένας σύγχρονος άξονας χωρίς προβλήματα. 
Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εμπλοκής χρηματοδότησης του Χιονοδρομικού από το ελεγκτικό συμβούλιο και την επιτακτική ανάγκη, άμεσης πολιτικής λύσης, ώστε το εμπόδιο χρηματοδότησης εταιρειών ΟΤΑ, να καμφθεί.
Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να ενισχυθεί το αίτημα του Δήμου προς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την άμεση τροποποίηση των δρομολογίων του Οδοντωτού ωστε να υπάρχουν ανταποκρίσεις, χωρίς αναμονή με την γραμμή Αιγίου - Κιάτου - Αθήνας, αλλά και διεύρυνση των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών στα Καλάβρυτα, τονίζοντας της σημασία του Οδοντωτού για την τουριστική κίνηση.
Αναπτυξιακός οδηγός τα Καλάβρυτα
Ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημαντική αναπτυξιακή δράση της "ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.", όπου βασικός μέτοχος είναι ο Δήμος Καλαβρύτων, μια μοναδική αναπτυξιακή εταιρεία στην Αχαΐα, που προάγει, υποβοηθά και υλοποιεί σε ολόκληρη την Αχαΐα, αναπτυξιακές δραστηριοτήτες του δημοσίου, κοινωνικού και ιδιωτικού τομέα στη μορφή επενδυτικών έργων, επιχειρηματικών εκμεταλλεύσεων, ενεργειών ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και της αγοράς εργασίας και την ανάπτυξη καινοτομιών, με σημαντική απορρόφηση κονδυλίων  
Ο κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι όλα αυτά τα ζητήματα τα θέτει στον κ. Παπανδρέου, όχι μόνο, ως απλό Βουλευτή Αχαΐας, αλλά απευθυνόμενος στον τεως Πρωθυπουργό και επί σειρά ετών Υπουργό σε μια σειρά νευραλγικών Υπουργείων.
Παπανδρέου: Συνεργασίες και συνέργειες 
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισήμανε τον πολύπλευρο ρόλο του Δήμου στη Δημοκρατία, αλλά και τον αναπτυξιακό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι Δήμοι, τονίζοντας ότι, το γεγονός αυτό καθιστά τους Δήμους τον ισχυρότερο παράγοντα, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των αναγκών και των προβλημάτων των πολιτών σε κάθε τόπο, αλλά και καταλυτικό παράγοντα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου και το κυριότερο διαφορετικού μέλλοντος.
Αυτός ο πολύπλευρος ρόλος των Δήμων, σε συνδυασμό με την δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, αλλά και τον συγκεντρωτισμό του ελληνικού κράτους και την συνεχιζόμενη πελατειακή του πολιτική, προσδιορίζει μια αντίφαση, που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σε πρόσημο συμμετοχής, συνεργασίας, δημιουργίας και όχι παραίτησης.
Μια ακόμη αντίφαση, είναι αυτή που χαρακτηρίζει την Αχαΐα, τον τόπο μας, γιατί βιώνουμε σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά προβλήματα, ενώ όλοι γνωρίζουμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, το ανθρώπινο δυναμικό, τα πανεπιστήμια, το φυσικό πλούτο, την ιστορία, τις δυνατότητες ανάπτυξης και συνεργειών μεταξύ όλων των
τομέων της οικονομίας αλλά και των πολύ μεγάλων κατακτήσεων της τεχνολογίας.
Όλα αυτά από μόνα τους αποτελούν ένα πρόβλημα προς αντιμετώπιση, αλλά αν τα βάλουμε όλα μαζί, σε ένα οραματικό αλλά και ρεαλιστικό σχέδιο, τα πράγματα γίνονται πολύ διαφορετικά και ελπιδοφόρα.
Τα τεράστια προβλήματα, μετατρέπονται σε μεγάλες ευκαιρίες.
Συνεργασία και σχέδιο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να καταστήσουν την Αχαΐα, παράδειγμα, πρότυπο για όλους.
ρεπορτάζ για ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Κυριαζής Νικόλαος   
                

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights