HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

8th Regional Growth Conference: Ένα Συνέδριο, 7 πυλώνες

Μετράμε αντίστροφα πλέον για την έναρξη των εργασιών του 8th Regional Growth Conference, που θα γίνει 2-4 Ιουλίου στο Achaia Clauss στη ...

Μετράμε αντίστροφα πλέον για την έναρξη των εργασιών του 8th Regional Growth Conference, που θα γίνει 2-4 Ιουλίου στο Achaia Clauss στη Πάτρα και θα έχει και πλήρη online κάλυψη.
Το Συνέδριό θα κινηθεί σε επτά βασικούς πυλώνες, με ενδιαφέρουσες θεματικές που άπτονται ζητημάτων της επικαιρότητας, βλέποντας, παράλληλα, «μπροστά». Τρεις από τους βασικούς πυλώνες αφορούν 1. Οικονομία και Ανάπτυξη, 2. Περιβάλλον, Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη και 3. Τουρισμό, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

Ο πρώτος βασικός πυλώνας  είναι, φυσικά, η Οικονομία και η Ανάπτυξη. 
Τα επιμέρους θέματα για τα οποία, όσοι παρακολουθήσουν το 8th RGC, θα μάθουν όλα τα νέα δεδομένα, είναι:
·      Η Ελλάδα και οι βέλτιστες πρακτικές της Ευρώπης στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Σημαίνοντες ομιλητές, με κύρος και γνώση θα αναφερθούν στο πώς μπορεί το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών να εφαρμοστεί και στην ελληνική Περιφέρεια, προσβλέποντας σε άριστα αποτελέσματα.
·      Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις: Η μεγάλη στιγμή. Ένα θέμα που συζητείται ευρέως τελευταία, οι χρηματοδοτήσεις, και πώς αυτές θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του βουλευτή ΝΔ Ροδόπης, προέδρου της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος 2019, επίκουρου καθηγητή νομικής ευρωπαϊκού δικαίου Ευριπίδη Στυλιανίδη.
·      Ο ρόλος των δημόσιων επενδύσεων στην περιφερειακή ανάπτυξη. Σε αυτό το session θα αναδειχθεί η σπουδαιότητα, που έχουν για θέματα ανάπτυξης, οι δημόσιες επενδύσεις. Για το θέμα θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
·      Ο αγροτικός τομέας στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Άλλος ένας τομέας με καταλυτική σπουδαιότητα, δεδομένου ότι ο αγροτικός τομέας είναι άμεσα συνυφασμένος με την ανάπτυξη και την ευρωστία της ελληνικής Περιφέρειας.
·      Πολιτικές διαχείρισης τουριστικών προορισμών στην Covid-19 εποχή. Ένα θέμα που καίει, καθώς, μετά το άνοιγμα του τουρισμού, η χώρα μας ευελπιστεί να πάνε όλα καλά, αφού αναδειχθήκαμε ως ο πλέον ασφαλής προορισμός για διακοπές με ασφάλεια.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στο Περιβάλλον, Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη
Τα επιμέρους θέματα, που θα αναλυθούν, είναι:
·      Πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη. Ένα digital session, στο οποίο θα αναλυθεί αυτό το θέμα αιχμής, για το μέλλον όλων μας.
·      Ενέργεια και περιβάλλον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το ζήτημα θα αποτελέσει το επίκεντρο ενός, ακόμη, digital dialogue, ανάμεσα σε έναν γνωστό δημοσιογράφο και έναν εξειδικευμένο ομιλητή.
·      Δρόμοι ενέργειας. Εδώ θα αναλυθούν οι τρόποι και οι διαδικασίες, μέσω των οποίων η ενεργειακή πολιτικής στην Περιφέρεια μπορεί να επιφέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.
·      Κοινωνική καινοτομία, περιφερειακή ανάπτυξη και ενεργειακές κοινότητες. Ο ρόλος της λεγόμενης κοινωνικής καινοτομίας είναι μείζων για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, πολλώ δε μάλλον αν συσχετίζεται με την ενέργεια. 
·      Σπατάλη τροφίμων: Περιβάλλον, κοινωνία και οικονομία. Το παγκοσμίου ενδιαφέροντος ζήτημα της αποφυγής του λεγόμενου food waste θα τεθεί επί τάπητος.
·      Φυσικοί πόροι και περιβάλλον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το ζήτημα θα αναλύσουν οι ομιλητές σε στρογγυλό τραπέζι.

Τέλος, ο τρίτος πυλώνας θα αναφέρεται στον Τουρισμό, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.
Οι επιμέρους θεματικές του Πυλώνα:
·      Digital tourism. Ένα ψηφιακό session, όπου σημαντικοί ομιλητές θα καταθέσουν γνώμες για το πώς καλείται να ανταποκριθεί ο τομέας του τουρισμού στις νέες συνθήκες.
·      Ψηφιακός μετασχηματισμός των περιφερειακών επιχειρήσεων. Σε μια εποχή, που ψηφιοποιούνται τα πάντα, είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι και οι επιχειρήσεις της ελληνικής Περιφέρειας οφείλουν να ακολουθήσουν, ειδικά όταν πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, οι οποίες ενέσκυψαν λόγω του lockdown. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.
·      Πώς δημιουργείται καινοτομία στην Περιφέρεια. Πού οφείλουν κοινωνία και επιχειρήσεις. Σε αυτή τη θεματική ενότητα οι ομιλητές θα αναλύσουν τις οδούς, μέσω των οποίων μπορεί η καινοτομία να πάρει τη θέση που της αξίζει στην Περιφέρεια.
·      Προετοιμάζοντας το ανθρώπινο δυναμικό για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Πολύς λόγος για τα νέα δεδομένα που θα επιφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, αρκεί να είμαστε όλοι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Κλιματική αλλαγή και νέες τεχνολογίες «αιχμή του δόρατος».
·      Προγράμματα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας και νέος αναπτυξιακός νόμος. Ένα θέμα που «καίει» όλους όσοι απασχολούνται με την επιχειρηματικότητα, θα κουβεντιάσουν έγκριτοι ομιλητές σε στρογγυλό τραπέζι.
·      Επιχειρηματικότητα στον κλάδο τροφίμων και ποτών. Ακόμη ένα στρογγυλό τραπέζι για έναν νευραλγικό τομέα, που συσχετίζεται άμεσα με την περιφερειακή ανάπτυξη.
Για το αναλυτικό Πρόγραμμα, αλλά και για εγγραφές σας στο Συνέδριο με φυσική παρουσία μπορείτε να επισκεφθείτε το www.regional-growth-conference.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.