Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χαιρετισμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Νασιώτη προς την Πρόεδρο της Επιτροπής "ΕΛΛΑΔΑ 2021", Γιάννας Αγγελόπουλου

Χαιρετισμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Νασιώτης προς την Πρόεδρο της Επιτροπής "ΕΛΛΑΔΑ 2021", Γιαννας Αγγελόπ...

Χαιρετισμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Νασιώτης προς την Πρόεδρο της Επιτροπής "ΕΛΛΑΔΑ 2021", Γιαννας Αγγελόπουλου- Δασκαλάκη, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων.
"Κυρίες και κύριοι,
Είμαστε σήμερα εδώ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» κ. Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στην πόλη μας. Μια ιστορική και Μαρτυρική πόλη, που όμως παρά το ιστορικό της φορτίο, παραμένει πάντα εκτός των σχεδίων ανάπτυξης της εκάστοτε κυβέρνησης.
Είναι μια συνάντηση - συζήτηση που τη ζήτησε να γίνει η ίδια η κ. Πρόεδρος, με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων του Δήμου μας.
Προσωπικά κ. Πρόεδρε, θα ήθελα να σας πω ένα ευχαριστώ, γιατί η επίσκεψή σας στα Καλάβρυτα και στην Αγία Λαύρα, είναι μια de-facto ακύρωση των σχεδίων υποβάθμισης του πρωταγωνιστικού ρόλου της Επαρχίας μας, στον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αλλά ταυτόχρονα τοποθετεί τον τόπο μας στη θέση που του αξίζει.
Γιατί η ιστορία έχει γραφτεί, και όσες προσπάθειες και να γίνουν για ακύρωσή της, είναι ήδη καταδικασμένες εκ των προτέρων.
Αλλά σας χρωστάμε και σαν Δήμος ένα μεγάλο ευχαριστώ κ. πρόεδρε, γιατί και μόνο η παρουσία σας εδώ (ξέχωρα με τον τίτλο της Προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021), είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο μας. Πέντε λεπτά δική σας παρουσία εδώ, ισοδυναμεί με δεκάδες ώρες διαφήμισης των Καλαβρύτων στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Είναι τόσο μεγάλο το ειδικό βάρος της προσωπικότητάς σας κ. Πρόεδρε, που είναι καταλύτης για την τουριστική προβολή των Καλαβρύτων, ειδικά δε σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, ακόμη περισσότερο.
Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα, ζητώντας συγνώμη από τους άνδρες εκπροσώπους των τοπικών φορέων, να σας παρουσιάσω την Πρόεδρο του νεοσύστατου Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων (η αναγνώρισή του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έγινε μόλις πριν από πέντε μέρες) την Ηγουμένη της Ιεράς μονής Μακελλαριάς, η οποία μας έκανε την τιμή να αναλάβει επικεφαλής αυτού του εγχειρήματος.
Και την αναφέρω, πρώτη κ. Πρόεδρε, γιατί παρευρίσκεται εδώ με τρεις ιδιότητες: της Μοναχής (ούσα Ηγουμένη της Ι.Μ.), της επιστήμονος (Γεωπόνος με μεταπτυχιακά και διδακτορικό στην ειδικότητά της, αλλά και της Γυναίκας.
Γιατί στην Επαρχία μας κ. Πρόεδρε, η γυναίκα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διάρκεια των Αγώνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αλλά και μετά την καταστροφή των Καλαβρύτων και την εκτέλεση όλων των ανδρών, οι γυναίκες (οι χήρες), ήσαν αυτές, που σφίγγοντας τα δόντια, στάθηκαν όρθιες, ανάθρεψαν τα παιδιά τους και έκαναν αυτόν τον ερειπωμένο τότε τόπο, να ξανανθίσει.
Καλώς ήλθατε στην πόλη μας κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη."
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Θεόδωρος Κ. Νασιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.