Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επαναλειτουργούν οι γραμματείες των δικαστηρίων

Επανεκινούνται από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση...

Επανεκινούνται από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη την Παρασκευή ενώ μια μέρα μετά, την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαίου 2020, επαναλειτουργεί και η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.
Ακόμη, αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται ότι η επανεισαγωγή προς συζήτηση των υποθέσεων που ματαιώθηκαν την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων, θα γίνεται οίκοθεν, δηλαδή από τις ίδιες τις διοικήσεις των δικαστηρίων.

Επίσης, προβλέπονται τα μέτρα υγιεινής που πρέπει να τηρούνται έναντι του Covid-19.
Συγκεκριμένα, την κοινή υπουργική απόφαση την υπογράφουν, εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 επανεκκινεί η εκπαιδευτική δραστηριότητα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, με φυσική παρουσία τόσο των σπουδαστών, όσο και των διδασκόντων, ενώ διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας της Σχολής. Όμως, τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στην εύρυθμη διεξαγωγή των εργασιών των δικαστηρίων και εισαγγελιών ρυθμίζονται με αποφάσεις των οργάνων διοίκησης τους.
Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το καθεστώς της μερικής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας καθώς και της αναστολής των νομίμων και δικαστικών προθεσμιών, όπως ίσχυε με την προηγούμενη ΚΥΑ, παρατείνεται έως και 31 Μαΐου 2020.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.