HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προκαλεί ο Ερντογάν με Προσευχή στην Αγία Σοφία ανήμερα της Άλωσης

Με ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία θα γιορτάσουν σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, όπως ανα...

Με ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία θα γιορτάσουν σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στη συμπλήρωση 567 ετών από την ημέρα που «η Πόλις εάλω», οι Τούρκοι τραβούν ακόμα περισσότερο το σχοινί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, γνωστοποίησε την ανάγνωση προσευχής την Παρασκευή 29/5 στην Αγία Σοφία στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης
Παρά τη διαφαινόμενη ακύρωση των σχεδίων για προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί, ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω κοροναϊού, γνωστοποίησε την ανάγνωση προσευχής την Παρασκευή στην Αγία Σοφία στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Άλωσης της Κωνσταντινούπολης που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μας, οι προσευχές θα διαβαστούν στην Αγία Σοφία».
Ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν η προσευχή θα πραγματοποιηθεί εντός ή εκτός του ναού, ωστόσο πληροφορίες του ανταποκριτή του MEGA στην Κωνσταντινούπολη αναφέρουν πως θα διαβαστεί το εδάφιο της Άλωσης από το Κοράνι εντός της Αγίας Σοφίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση Ερντογάν να πραγματοποιήσει την προσευχή στην Αγία Σοφία αποτελεί ένα «άδειασμα» του διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, ο οποίος νωρίτερα είχε τονίσει ότι δεν θα πραγματοποιήσει την αυριανή μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί, αλλά στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ερμπάς πάντως ήταν εκείνος που είχε την «έμπνευση», σε αρχικό στάδιο, για την εν λόγω τελετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.