Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ - ΚΑΣΤΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Το σπήλαιο των Λιμνών, που παλαιότερα ονομαζόταν Τρουπίσιο, βρίσκεται σε υψόμετρο 827 μέτρων και απέχει 17 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα ...

Το σπήλαιο των Λιμνών, που παλαιότερα ονομαζόταν Τρουπίσιο, βρίσκεται σε υψόμετρο 827 μέτρων και απέχει 17 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και 9 χλμ. από την Κλειτορία.

Το χαρακτηριστικό του σπηλαίου είναι οι 13 συνολικά λίμνες σε τρία επίπεδα (ορόφους). Το συνολικό μήκος του, είναι περίπου 1980 m. και το σχήμα του οφιοειδές. Η τουριστική διαδρομή έχει μήκος 500 m και φτάνει μέχρι την 3η λίμνη. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπηλαίου κυμαίνεται από 12,33 °C έως 17,05 °C ενώ η σχετική υγρασία από 71,3% έως 96,3%.

Η πρώτη αποστολή εξερεύνησης του σπηλαίου έγινε το 1964 και ολοκληρώθηκε το 1965. Το 1981 άρχισαν έργα ανάδειξης από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Το πρώτο τμήμα παραδόθηκε στο κοινό το 1990.

Για ευκολότερη πρόσβαση, μετά την τουριστική αξιοποίηση, διανοίχτηκε τεχνητή είσοδος που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από την φυσική είσοδο του σπηλαίου και 23 μέτρα ψηλότερα από αυτήν. Φορέας διαχείρισης είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων «ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ».

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο Κώστας Γκέρτζος:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.