HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άλλος ένας «χαμένος» πολύτιμος Καλαβρυτινός επιστήμονας από την πολιτιστική φαρέτρα του αγώνα του τόπου μας

Το «ποτήρι ξεχείλισε» για τον εκλεκτό συμπατριώτη μας Δημήτρη Σταθακόπουλο, ο οποίος επί σειρά ετών ερευνά, μελετά και καταγράφει την ...


Το «ποτήρι ξεχείλισε» για τον εκλεκτό συμπατριώτη μας Δημήτρη Σταθακόπουλο, ο οποίος επί σειρά ετών ερευνά, μελετά και καταγράφει την ιστορία και μουσική- λαογραφία  του τόπου μας και ουκ ολίγες φορές υπερασπίσθηκε με σθένος αλλά κυρίως με τεκμήρια σε συνέδρια εκπομπές ΜΜΕ, ανιδιοτελώς,  τις  προσπάθειες που υποβάθμιζαν το ρόλο των Καλαβρύτων, την θέση και την προσφορά τους στην ιστορία.
Ο κ. Σταθακόπουλος, ήταν εκεί, όπου και αν κλήθηκε, επί 30 χρόνια.  Από τους κατοίκους   μέχρι  τους  συλλόγους  συμπατριωτών, Ιερές  Μονές, Ιερά Μητρόπολη και Δήμο,  μέχρι τα ανώτατα Ευρωπαϊκά  όργανα, Κυβερνητικά, Επιστημονικά και σε όλα τα έντυπα  και  τηλεοπτικά ΜΜΕ, αφού θεωρείται και είναι ένας, περιζήτητος  αναλυτής επί  Ελληνο-τουρκικών θεμάτων αλλά και βαθύς γνώστης της ιστορίας κυρίως της περιόδου της Τουρκοκρατίας.  
Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, όπως δηλώνει  σε ανοικτή επιστολή του που μας απέστειλε προς δημοσίευση, έγινε δέκτης από μικρή (ευτυχώς)  μερίδα συμπατριωτών, «Ανέξοδης κακόπιστης  κριτικής, από μη ειδικούς, που άκοπα σχολιάζουν από τον καναπέ», όπως ο ίδιος αναφέρει.  Μικρή  μερίδα, σταγόνα  όμως που ξεχείλισε  το ποτήρι  ανοχής του. 
Στην επιστολή του ανακοινώνει,  ότι πλέον, θα συνεργάζεται ανιδιοτελώς όποτε επιθυμεί ο ίδιος, επιλεκτικά με φορείς και άτομα των Καλαβρυτοχωρίων και διακόπτει πάσα πνευματική σχέση με τους λοιπούς,  τονίζοντας ότι αυτό γίνεται μετά από  «ώριμη και οριστική απόφασή, αμετάκλητη, μη αναστρέψιμη και παρακαλεί θερμά τους προσωπικούς του φίλους Καλαβρυτινούς να μην προσπαθήσουν να τον  μεταπείσουν. Έχει συνείδηση και γράμματα γνωρίζει"  αναφέρει . 

Γνωρίζοντας τον Δημήτρη Σταθακόπουλο μετά από 10 χρόνια συνεργασίας μέσα από το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και 3 χρόνια μέσα από την εφημερίδα «Ωρα των Καλαβρύτων», πολύ δύσκολα θα μεταπειστεί, δυστυχώς… Σίγουρα όμως δεν θα πάψει να ενημερώνει, να αρθρογραφεί και να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του, αλλά πλέον επιλεκτικά, όπως και όταν θέλει 

Ολόκληρη η επιστολή του Δημήτρη Σταθακόπουλου:

Από τη βιβλιοθήκη του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου  για όσους δεν γνωρίζουν,ξεχνούν ή έχουν κοντή,  επιλεκτική  μνήμη .                                                         
    * O Π.Π.Γερμανός  9-10 Μαρτίου 1821  στο Χάνι του Αθανάσιου Δαφαλιά (Νταφαλιά) στα σημερινά Μαζέϊκα/ Κ.Κλειτορία, τότε ευρύτερη περιοχή  Καρνεσίου, κάμπου Κατσάνας (Κατζάνας), αφού τα Μαζέϊκα δεν είχαν οικοδομηθεί ακόμα.   Σημείωση ο Π.Π.Γερμανός έγραφε σε τρίτο πρόσωπο και όχι με το - Εγώ:                                         
                                      
α) 1971 Επετηρίς των Καλαβρύτων (Παγκαλαβρυτινής  Ενωσης ) άρθρο του Ε.Σπηλιωτόπουλου. 

β) Ιστορικό λεξικό της Επαρχίας Καλαβρύτων Τόμος Β',  Αθ. Τζώρτζη,  
γ) καθηγ. Ali Fuat Örenç,  Mora Türkleri / Oι Μοραϊτες Τούρκοι, συν την ημερίδα στο Λύκειο Κλειτορίας τον Μάρτιο του 2014 , με επιμέλεια της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως , για το ίδιο θέμα του Π.Π.Γερμανού στο χάνι του Δαφαλιά (Νταφαλιά).   Άλλα στοιχεία δημόσια ΔΕΝ θα ξαναδώσω για τα Καλάβρυτα και το 1821 , ειδικά όσα αδημοσίευτα  έχω από τα Οθωμανικά Αρχεία. Απαγορεύω εφεξής, την όποια αναδημοσίευση και κακόπιστη αναφορά στο έργο μου - όχι τη νόμιμη χρήση, μην παρεξηγηθεί ο λόγος μου -, (βιβλία, άρθρα, CD με το 200 σελ. βιβλίο μου που δώρισα τα Πνευματικά δικαιώματα στην Παγκαλαβρυτινή Ένωση) από τον οποιοδήποτε, άνευ της συναινέσεώς μου . 
Ας κουραστούν οι ενδιαφερόμενοι όπως εγώ και οι συνάδελφοι συγγραφείς / ερευνητές (Αθ.Τζώρτζης, Αθ. Φωτόπουλος κ.ά) αφιερώνοντας τη ζωή μας και την περιουσία μας στην έρευνα σε Αρχεία, Μονές, Επτάνησα, Τουρκία, Σόφια, Βουκουρέστι, Ιταλία, να τα βρουν μόνοι τους, για να τους ασκήσουμε και εμείς κριτική επί του έργου τους. 
Ανέξοδη κακόπιστη  κριτική από μη ειδικούς, που άκοπα σχολιάζουν από τον καναπέ,  δεν θα ξαναδεχτώ, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος για προσβολή προσωπικότητας επιστημονικής επάρκειας. 
*Διευκρινίζω:  
Τα θέματα ιστορίας δεν λύνονται στα δικαστήρια, αλλά στα συνέδρια, με έρευνα, άρθρα και βιβλία. Όμως, η προσβολή προσωπικότητας με αφορμή την ιστορία, λύνεται στα δικαστήρια και  ο κάθε τυχόν κακόπιστος κριτής μου, που  με κατηγορεί ότι "συντηρώ εθνικιστικούς μύθους" που τελικά βλάπτουν τον τόπο (Καλάβρυτα) θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης. 
ΔΕΝ είμαι υποχρεωμένος να κάνω δημόσια δήλωση Πολιτικών φρονημάτων. Είμαι δημότης Πειραιά, δεν είχα πότε βλέψεις για θέσεις διοίκησης, ή αναγνώρισης του έργου μου από τους επίσημους φορείς και τα σωματεία των Καλαβρύτων. Αν αυτό συνέβη κάποιες φορές (ομιλίες - βραβεύσεις), έγινε άνευ απαιτήσεώς μου και αυθόρμητα από τους προαναφερόμενους φορείς. Ότι έκανα και θα κάνω, αφορά  ηθική μου υποχρέωση στον τόπο καταγωγής (Λευκάσιον)  των γονέων, παππούδων και προγόνων μου αγωνιστών 1821: Δήμου και Γεωργίου Σταθακόπουλου, καθώς και τους εκ μητρός Τσερνοτόπουλους (Ιωάννης στη Φιλική Εταιρεία και 4 γιοί στον αγώνα , με κόρες μωρομάνες αιχμάλωτες του Ιμπραήμ να πωληθούν στα σκλαβοπάζαρα βλ.   Ιστορικό λεξικό της Επαρχίας Καλαβρύτων Τόμος Β',  Αθ. Τζώρτζη και οικογενειακά μου χειρόγραφα,  συν Αρχείο αγωνιστών 1821 Εθνικής Βιβλιοθήκης). 
Στο εξής διακόπτω πάσα πνευματική σχέση  και θα συνεργάζομαι όταν και όποτε επιθυμώ, επιλεκτικά, με φορείς και άτομα των Καλαβρυτοχωρίων. 
Η ανιδιοτελής 30ετής προσφορά μου, ολοκληρώθηκε σήμερα 17 Μαΐου 2020.  Οι όποιες δημοσιεύσεις μου, η συμβολαιογραφικά κατοχυρωμένη ιδέα μου (project) γα το θεματικό χωριό Καλαβρύτων 1821 συν τα βιβλία που ετοιμάζω με βάση αδημοσίευτα μέχρι σήμερα αρχεία, θα γίνουν ατομικά με τους Εκδότες μου και  απαγορεύω την όποια αναδημοσίευση / χρήση άνευ ρητής αδείας μου. 
Η παρούσα αποτελεί ώριμη και οριστική απόφασή μου, αμετάκλητη, μη αναστρέψιμη και παρακαλώ θερμά τους προσωπικούς μου φίλους Καλαβρυτινούς να μην προσπαθήσουν να με μεταπείσουν. Έχω συνείδηση και γράμματα γνωρίζω."



4 σχόλια

  1. Ναι αλλά να εξηγήσετε στο κοινό σας τι έκανε ΑΚΡΙΒΩΣ ο φανφαρόνος και νάρκισσος κύριος αυτός και τι του προσάπτουν. Μήπως έχει ενοχλήσει η δήθεν πατριωτική αριστερίλα του; Μήπως έχει ενοχλήσει ότι υπερ-προβάλει συνεχώς τον εαυτό του και το δήθεν επιστημονικό του έργο; Και τέλος μήπως η πολύ στενή και πολυετής του σχέση με κάθε είδους Τούρκους τον έχουν κατά βάθος γενιτσαροποιήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε "ανωνυμε" ειναι ευκολο να κρινεις και μαλιστα χωρις ονομα αλλα αναρωτιεμαι εσεις εχετε προσφερει περισσοτερα ισως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη, εγω του το είπα. Αν έχει εντάξει και εμένα στους προσωπικούς του φίλους, τον παρακαλώ να με σβύσει. Του έχω πει πολλές φορές. Σεμνά και ταπεινά! Να σταματήσει να αναφέρει συνέχεια τους προγόνους του και να μας λιβανίζει για "την προσφορά του". Δες και το άρθρο αυτό. Μας έβαλε όλες τις οθονες που κάνει τον μαϊντανό στην τηλεοραση (ένα πράγμα λεει συνέχεια "η Τουρκία δεν είναι απρόβλεπτη" - μεγάλη η προσφορά του). Ελεος! Και "διακόπτει πάσα πνευματική σχέση" μαζί μας και μας στέλνει να τρεχουμε σε μοναστήρια και στην Τουρκία να μαζέψουμε υλικό, και άλλα φαιδρά. Στο χωριό μας έχουμε μία φράση που αποδίδει καλά τι θα μας κάνει, αλλά ντρέπομαι να την πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τους κυρίους ανώνυμους. Κύριε Αθανασίου, ο Σταθακόπουλος απειλεί να μας πάει στα δικαστήρια. Και εσείς θέλετε να του τα ψάλουμε επώνυμα; Θεέ και Κύριε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.