Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πως θα λειτουργεί το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων

ΠΡΑΞΗ Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Αφού  λάβαμε υπόψη το άρθρο τέταρτο της με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ33202/28.5.2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕ...

ΠΡΑΞΗ
Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Αφού  λάβαμε υπόψη το άρθρο τέταρτο της με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ33202/28.5.2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄/2033/28.5.2020), στο οποίο ορίζεται ότι «Με απόφαση του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου, που τοιχοκολλάται στην είσοδο του δικαστηρίου και αναρτάται στην ιστοσελίδα του εφόσον διαθέτει, ορίζονται ... όλα τα αναγκαία μέτρα που τηρούνται υπ’ ευθύνη του για την ασφαλή λειτουργία του δικαστηρίου ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και, ιδίως, τα μέτρα που προβλέφθηκαν στην από 25.5.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονωϊού COVID-19

Ο Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε  ότι

(α) Οι δικαστικοί λειτουργοί, οι γραμματείς του Πρωτοδικείου, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι, οι διάδικοι και όλοι οι πολίτες που εισέρχονται στους χώρους του Πρωτοδικείου δέον όπως φορούν, καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτό, μη ιατρικές μάσκες προστασίας ή ασπίδες προστασίας προσώπου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
(β) Διατίθενται αντισηπτικά στους χώρους του Πρωτοδικείου, ανάλογα με την υφιστάμενη επάρκεια, για χρήση από όλους τους εισερχόμενους στους χώρους των γραφείων και αιθουσών συνεδρίασης του Πρωτοδικείου. 
(γ) Τοποθετούνται ειδικά προστατευτικά πλαίσια plexiglass σε όλα τα γραφεία της Γραμματείας όλων των τμημάτων (Πολιτικών και Ποινικών), όπου λαμβάνει χώρα εξυπηρέτηση κοινού. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και πολίτες θα προσέρχονται ένας - ένας και θα εξυπηρετούνται, εάν δεν έχουν εισέτι τοποθετηθεί τα ανωτέρω προστατευτικά πλαίσια, από την είσοδο κάθε γραφείου, σύμφωνα με τις οικείες σημάνσεις, έχοντας προτεραιότητα οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και τα άτομα χρήζοντα βοήθειας. 
(δ) Στα γραφεία των Δικαστών οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και πολίτες θα προσέρχονται ένας - ένας και θα εξυπηρετούνται, εάν δεν έχουν εισέτι τοποθετηθεί τα ανωτέρω προστατευτικά πλαίσια, από την είσοδο κάθε γραφείου, σύμφωνα με τις οικείες σημάνσεις, έχοντας προτεραιότητα οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και τα άτομα χρήζοντα βοήθειας. Στο γραφείο του Προέδρου Πρωτοδικών / Δικαστικού Συμβουλίου, θα εισέρχονται ένας - ένας, έχοντας προτεραιότητα οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και τα άτομα χρήζοντα βοήθειας. Οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί θα επιμελούνται για την τήρηση της αναλογίας του ανώτατου ορίου των εισερχόμενων προσώπων, όπως αυτό κάθε φορά ορίζεται από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
(ε) Στα ακροατήρια του Πρωτοδικείου / Πλημμελειοδικείου και του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα παρευρίσκονται οι παράγοντες της εκάστοτε εκδικαζόμενης υπόθεσης, ήτοι τα πρόσωπα της Έδρας, οι συνήγοροι, οι διάδικοι, οι μάρτυρές τους και τυχόν λοιποί παράγοντες της δίκης ως εξής: οι συνήγοροι και οι διάδικοι θα παρίστανται σε απόσταση 1,50 μέτρου μεταξύ τους. Μάρτυρες και λοιποί παράγοντες της δίκης θα παρευρίσκονται εφόσον εξετάζονται, με τη σειρά τους, στην εκδικαζόμενη κάθε φορά υπόθεση, άλλως θα περιμένουν εκτός του ακροατηρίου, ιδίως εάν έχει συμπληρωθεί ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός παρευρισκομένων στην αίθουσα. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός θα καθορίζει και τη δυνατότητα κάθε τρίτου, μη μετέχοντος στη διεξαγόμενη κάθε φορά δίκη (π.χ. παράγοντα άλλης δίκης, ή οποιουδήποτε τρίτου) να εισέλθει στην αίθουσα και να παρευρίσκεται κατά τη διεξαγωγή της. Ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκομένων στις αίθουσες του Πρωτοδικείου ορίζονται σε 22 για την αίθουσα του ΜΟΔ και σε 20 για την έτερη αίθουσα, στις δε θέσεις του ακροατηρίου θα κάθονται διασκορπισμένοι σειρά παρά σειρά και ανά ένα άτομο, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Ειδικά κατά τη δικάσιμο της έναρξης των εργασιών του ΜΟΔ, οι ένορκοι ήδη από το χρόνο άφιξής τους στο Πρωτοδικείο, θα οδηγούνται από τον ορισθησόμενο για το σκοπό αυτό υπάλληλο του Πρωτοδικείου, οι μεν της περιόδου του Α΄ δωδεκαημέρου στην αίθουσα του ΜΟΔ, οι δε της περιόδου του Β΄ δωδεκαημέρου στην έτερη αίθουσα συνεδριάσεως του Πρωτοδικείου, όπου θα αναμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της της διαδικασίας ως προς την περίοδο του Α΄ δωδεκαημέρου. Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση των ενόρκων του Α΄ δωδεκαημέρου (οι οποίοι θα αναμένουν στο χώρο αναμονής εκτός της αίθουσας, τηρώντας την ελάχιστη απόσταση ασφαλείας του 1,5 μ., αν πρόκειται να διεξαχθεί στη συνέχεια δίκη), θα εισέρχονται στην αίθουσα του ΜΟΔ, για να συνεχιστεί η διαδικασία έναρξης των εργασιών του Δικαστηρίου για την περίοδο του Β΄ δωδεκαημέρου. 
(στ) Όλοι όσοι εισέρχονται και παραμένουν στους χώρους του Πρωτοδικείου θα τηρούν υποχρεωτικά την ελάχιστη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους, ενώ υφίστανται ειδικές σημάνσεις σε όλους τους χώρους αναμονής του Πρωτοδικείου.
(ζ) Σε όλους τους χώρους του Πρωτοδικείου θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά φυσικός εξαερισμός και φυσικός κλιματισμός, μη επιτρεπόμενης καθ’ οιονδήποτε τρόπο της χρήσης τεχνητού κλιματισμού έως ότου υπάρχει οικεία ανακοίνωση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. περί δυνατότητας μετάδοσης μέσω αυτού του κορωνοϊού.  
Η παρούσα θα τοιχοκολληθεί στην είσοδο του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων. 

Καλάβρυτα, 29 Μαΐου 2020
Η Προϊσταμένη των Υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων

Ιωάννα Ξυλιά
Πρόεδρος Πρωτοδικών



Κοινοποίηση: 
κα Πρόεδρο Εφετών Πατρών,
κ. Εισαγγελέα Εφετών Πατρών,
κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων,
κ. Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, προκειμένου να ενημερώσει όλα τα μέλη του, με την παράκληση να το αναρτήσει στην ιστοσελίδα του,
κ. Αστυνόμο Καλαβρύτων, με την παράκληση να συνδράμει στην εκτέλεση του παρόντος, εφόσον παραστεί ανάγκη και κατόπιν συνεννόησης με την Διευθύνουσα το Πρωτοδικείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.