Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο Καλαβρύτων

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Νασιώτη απέστειλαν επαγγελματίες των Καλαβρύτων που  διατηρούν εμπορικά...

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Νασιώτη απέστειλαν επαγγελματίες των Καλαβρύτων που διατηρούν εμπορικά καταστήματα εντός των ορίων του Πεζόδρομου Καλαβρύτων, με την οποία ζητούν να αναβληθεί από το 9ο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: " Περί έγκρισης κανονισμού λειτουργίας του Πεζόδρομου, στο Ιστορικό και Τουριστικό Κέντρο των Καλαβρύτων και των πεζοδρομίων στην πόλη των Καλαβρύτων. (Σχετική η υπ’ αριθμ. 11/2019 απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας των Καλαβρύτων).
Οι επαγγελματίες ζητούν την αναβολή διότι όπως αναφέρουν  η συζήτηση θα διεξαχθεί μέσω τηλεσυνδιάσκεψης και έτσι αποκλείει τη φυσική παρουσία του.
Την επιστολή υπογράφουν 28 επαγγελματίες και έχει κατατεθεί με Αρ. Πρ. 2898/21/05/2020

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ 
του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Κύριε Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε, άπαντες οι υπογράφοντες/σες την παρούσα διατηρούμε εμπορικά καταστήματα εντός των ορίων του Πεζόδρομου Καλαβρύτων.

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημόσιες αναρτήσεις σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και από την Ιστοσελίδα του Δήμου ότι κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, η οποία πρόκειται να διενεργηθεί την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020, μέσω τηλεσυνδιάσκεψης (ήτοι κατά τρόπο που αποκλείει τη φυσική παρουσία), πρόκειται να συζητηθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων, και αυτό «περί έγκρισης κανονισμού λειτουργίας του Πεζόδρομου, στο Ιστορικό και Τουριστικό Κέντρο των Καλαβρύτων και των πεζοδρομίων στην πόλη των Καλαβρύτων. (Σχετική η υπ’ αριθμ. 11/2019 απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας των Καλαβρύτων)». Δηλαδή, κατά την ανωτέρω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις αναφορικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Πεζόδρομου στον οποίο εμείς διατηρούμε εμπορικά καταστήματα και, ως εκ τούτου, οι σχετικές ρυθμίσεις του έχουν ευθεία και άμεση επιρροή στην άσκηση της οικονομικής και εμπορικής μας δραστηριότητας.

Παρ’ όλα αυτά, εμείς ουδέποτε λάβαμε οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τα ζητήματα που πρόκειται να τεθούν προς ψήφιση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας του πεζόδρομου Καλαβρύτων, ενώ ουδέποτε διενεργήθηκε και η προβλεπόμενη στο άρθρο 79 παρ. 2 του Κ.Δ.Κ. «διαβούλευση», ώστε να υποβάλλουμε προτάσεις και παρατηρήσεις προκειμένου η χρήση του πεζόδρομου να καταστεί ακόμα πιο λειτουργική και παράλληλα να διασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη της εμπορικής μας δραστηριότητας.

Και όλα τα παραπάνω, παρά το γεγονός ότι έχουμε δεχτεί σημαντικό οικονομικό πλήγμα εξαιτίας της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων - καταστημάτων μας στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού, κι ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχει ήδη ζητηθεί και να βαρύνει περισσότερο από κάθε άλλη φορά η άποψή μας σε τόσο σημαντικό θέμα που μας αφορά άμεσα.

Υπό τα δεδομένα αυτά, καθίσταται σαφές ότι το Δημοτικό Συμβούλιό σας οφείλει να αναβάλει τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης αναφορικά με το παραπάνω θέμα ημερήσιας διάταξης ώστε να κληθούμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας ως έμποροι - καταστηματάρχες που δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά εντός των ορίων του πεζόδρομου.

Ενόψει όλων των ανωτέρω αιτούμαστε όπως αναβληθεί η συζήτηση αναφορικά με το ως άνω θέμα Ημερήσιας Διάταξης προκειμένου να προηγηθεί «διαβούλευση» η οποία θα λάβει χώρα δια ζώσης σε χώρο Δημοτικού κτηρίου κατάλληλο για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, και στην οποία θα υποβάλουμε τις προτάσεις και παρατηρήσεις μας σχετικά με τα ζητήματα του Κανονισμού Λειτουργίας του πεζόδρομου Καλαβρύτων εκπροσωπούμενοι από πενταμελή επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.