HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τηλεδιάσκεψη Αγγελοπούλου - Παπαδόπουλου με φόντο τα 200 χρόνια

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» , κας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Θανάση...

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Θανάση Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα. 
Κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης, η συνεργασία των δύο πλευρών, ενόψει του 2021 και των εορτασμών των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. 
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, τα μαρτυρικά Καλάβρυτα είναι ο εμβληματικός τόπος, που έδωσε το σύνθημα του αγώνα και ο ρόλος που διαδραμάτισε ιστορία ήταν ο πιο καθοριστικός στην προσπάθεια του Έθνους για απελευθέρωση.
Η κ. Αγγελοπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για την ιστορία μας, τα μνημεία και τους τόπους μας, όσο και για την σύγχρονη ζωή των Καλαβρύτων.
Ενημερώθηκε από τον κ. Παπαδόπουλο, πλήρως, σε μία εικονική ξενάγηση σε τόπους και χρόνους, μνημεία και τοπία, αλλά και στην προετοιμασία του Δήμου Καλαβρύτων και τους σχεδιασμούς για τις επετειακές εκδηλώσεις, τονίζοντας οτι σκοπός του σχεδιασμού είναι «να τιμήσουμε το παρελθόν μας και την ιστορία μας και μέσα από αυτό να περιγράψουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές».
Ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και το Λάβαρο, το εθνικό μας σύμβολο που φυλάσσεται αλλά και στο Πανελλήνιο Μνημείο της εθνικής παλιγγενεσίας (το μοναδικό που υπάρχει στη χώρα μας), που η ανάπλαση του, θα δώσει την δυνατότητα να πραγματοποιούνται εκεί πολλές δράσεις, πολιτιστικού χαρακτήρα, ενώ θύμισε στην κ. Αγγελοπούλου, οτι από το 1932 καίει άσβεστη η «φλόγα» των Καλαβρύτων, που μεταφέρθηκε εκεί από την Αγία Λαύρα και που μπορεί να αποτελέσει μια καινούργια δράση λαμπαδηδρομίας και να ενώσει όλους τους ιστορικούς τόπους της Ελλάδας με αφετηρία τα Καλάβρυτα.
Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι η δημιουργία του Κέντρου Ιστορικής Έρευνας στα Καλάβρυτα, που σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πάτρας θα μπορεί να φιλοξενεί και μεταπτυχιακά φοιτητικά προγράμματα, η ίδρυση γαλακτοκομικής σχολής, αλλά και πλανητάριου σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του αστεροσκοπείου και του τηλεσκοπίου "Αρίσταρχος" που βρίσκεται στην κορυφή του Χελμού.
Για όλα αυτά, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε τη αρωγή τόσο της ίδια της κ. Αγγελοπούλου, όσο και της επιτροπής του 2021, αλλά και της περιφέρειας και της κυβέρνησης, ώστε να εξευρεθούν  οι πόροι.   

Ο κ. Παπαδόπουλος, ενημέρωσε την κ. Αγγελοπούλου για την συνεργασία του Δήμου Καλαβρύτων με το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", και τον εφοπλιστή κ. Μαρτίνο, αλλά και στην ενεργοποίηση των ομογενών μας. Επισήμανε τον σημαντικό ρόλο των συλλόγων και φορέων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη επιστημονική κοινότητα των καλαβρυτινών, που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των επιστημών, διαπρέποντας σε Ελλάδα και εξωτερικό και που θα αποτελέσει το μοχλό πολυεπίπεδων δράσεων υψηλού επιπέδου.   
Η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, αναφέρθηκε, στη βούληση της Επιτροπής να γίνουν στοχευμένες δράσεις που θα επικεντρωθούν στην Επανάσταση και την πορεία που ακολούθησε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι «ο λαός που δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον».
Ο κ. Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε την κ. Αγγελοπούλου και τους συνεργάτες της για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τον τόπο μας, τονίζοντας οτι «προσδοκούμε στην συνεισφορά, την αρωγή και την συνεργασία, τόσο της Προέδρου, όσο και των μελών της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", γιατί η αδιαμφισβήτητη και τεράστια προσφορά του τόπου μας στο έθνος, δικαιούται να τον καθιστά πρωταγωνιστή στις δράσεις του 2021»
Η κ. Αγγελοπούλου, δεσμεύτηκε στην συνέχιση και εντατικοποίηση της συνεργασίας και με την πρώτη δοθείσα ευκαιρία, θα βρεθεί δια ζώσης στα Καλάβρυτα για τα οποία όπως εκμηστηρεύτηκε έχει όμορφες αναμνήσεις.
ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.