HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Από 18 Μαΐου ελεύθερες οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό

Από την Δευτέρα 18 Μαΐου, θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ θα πραγματοποιηθούν και τα πρώτα δρομολόγια πλοίων προς ...

Από την Δευτέρα 18 Μαΐου, θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ θα πραγματοποιηθούν και τα πρώτα δρομολόγια πλοίων προς Κρήτη, καθώς το νησί θα είναι το πρώτο που θα ανοίξει για επισκέπτες μετά την επιβολή περιορισμού των μετακινήσεων). Παράλληλα, θα επιτρέπονται οι οδικές μετακινήσεις προς την Εύβοια, ενώ οι μετακινήσεις για τα υπόλοιπα νησιά θα ξεκινήσουν από τις 25 Μαΐου.
Επίσης από τη Δευτέρα θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις με αεροπλάνο, ΚΤΕΛ και τρένο, πάντα με βάση τα μέτρα ασφαλείας, όπως τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέροντας ότι όλοι οι επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά και στις οδικές μεταφορές (πούλμαν, ΚΤΕΛ, τρένο) θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα. «Στους κλειστούς χώρους θα χρησιμοποιείται μάσκα και στα αεροπλάνα και στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν όχι μόνο τους ταξιδιώτες αλλά και όλα τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι επαγγελματίες του χώρου για ένα πλοίο, αεροπλάνο ή ταξιδιωτικό γραφείο», είπε ο κ. Πέτσας.

Μέτρα και στα τρένα
Όσον αφορά στις μετακινήσεις με τρένο, όπως έχει ανακοινώσει ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τη Δευτέρα θα επανεκκινήσουν δρομολόγια στον άξονα Αθήνα -Θεσσαλονίκη, και σε αυτή την περίπτωση όμως κάτω από αυστηρά υγειονομικά μέτρα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Το προσωπικό χρησιμοποιεί τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Υπάρχουν σημεία με αντισηπτικό σε κάθε βαγόνι όλων των αμαξοστοιχιών.
Υπάρχει συνεχής εισροή φρέσκου αέρα σε όλες τις αμαξοστοιχίες.
Γίνεται διαρκής αλλαγή φίλτρων αέρος σε όλες τις αμαξοστοιχίες.
Γίνεται καθημερινή απολύμανση όλων των αμαξοστοιχιών.
Υπάρχει έλεγχος στις επιβιβάσεις.
Όλα τα εισιτήρια εκδίδονται ηλεκτρονικά.
Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις αεροπορικές μετακινήσεις
Πιο κρίσιμες ωστόσο για την επανέναρξη της λειτουργίας του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα θεωρούνται οι ανακοινώσεις για τις αεροπορικές μετακινήσεις οι οποίες θα δώσουν και το «πράσινο» φως για την υποδοχή στη χώρα ξένων τουριστών.

Μέχρι στιγμής το μόνο βέβαιο είναι ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους επιβάτες και το προσωπικό, δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις μεταξύ των επιβατών, ενώ δεν θα διατίθεται κάποιο ποτό ή φαγητό.
Ωστόσο, μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο τρόπος που θα πιστοποιείται ότι οι επιβάτες είναι υγιείς ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην Ελλάδα από εισαγόμενα κρούσματα. Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Κομισιόν στις συστάσεις που παρουσίασε για τον τουρισμό την Τετάρτη δεν συμπεριέλαβε την ελληνική πρόταση για τεστ έως και 72 ωρών πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.