HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Όλες οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε ζωντανή μετάδοση από το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Το kalavrytanews.com κατόπιν σχετικής αδείας και έχοντας συναίσθηση του ρόλου και της ευθύνης του, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, ...

Το kalavrytanews.com κατόπιν σχετικής αδείας και έχοντας συναίσθηση του ρόλου και της ευθύνης του, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, θα μεταδώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος τις Ιερές Ακολουθίες των Θείων Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου από ιερούς ναούς των Καλαβρύτων, αλλά και από Ιερές Μονές. Όλες οι ακολουθίες σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών.
➠Κάθε μέρα το kalavrytanews.com θα βρίσκεται σε Ιερός Ναούς (το πρόγραμμα μεταδόσεων θα ανακοινωθεί το Σάββατο), προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε όσους δεν δύνανται να παρακολουθήσουν από κοντά τον λειτουργικό πλούτο της Μεγάλης Εβδομάδος.

➥Την Κυριακή των Βαΐων θα μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων. Ώρα έναρξης της μετάδοσης 8πμ

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου
Με εγκύκλιο προς όλες τις Μητροπόλεις η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. Οι εκκλησίες δεν θα είναι απόλυτα κλειστές.
Με την εγκύκλιο ζητείται η τέλεση των Ιερών Ακολουθιών να είναι «λιτή καί σεμνοπρεπής» και όπως ακριβώς αναφέρεται: «Ιδίως οι μεταδιδόμενες από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο ιερές ακολουθίες επιβάλλεται να πληρούν τα προβλεπόμενα από την Κ.Υ.Α., για να μην δώσουμε οποιαδήποτε αφορμή για κακεντρεχή σχόλια και ψόγους».
Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται η απαγόρευση της χρήσης μεγαφώνων για την μετάδοση της λειτουργίας.
Επίσης:
α) η περιφορά του Επιταφίου κατά την Μεγάλη Παρασκευή θα περιορισθεί ἀποκλειστικά μέσα στο ναό
β) η τελετή της Ανάστασης θα γίνει κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου.
Οι καμπάνες δεν χρειάζεται να χτυπούν στην έναρξη των λειτουργιών την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά μπορούν να χτυπούν πένθιμα την Μεγάλη Παρασκευή αλλά και την ώρα της Ανάστασης όταν θα ψάλλεται το Χριστός Ανέστη.
Το ωράριο των εκκλησιών
Όσον αφορά στο ωράριο όλων των ιερών Ακολουθιών και των Θείων λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι το συνηθισμένο με την σημείωση ότι το ιερό Ευχέλαιο καλύτερα είναι να τελεστεί το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ἀντί της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, και όχι το απόγευμα.
Κλειστές πόρτες αλλά όχι όλη την ημέρα
Οι πόρτες των εκκλησιών θα είναι κλειστές κατά την διάρκεια όλων των ιερών Ακολουθιών. Όμως, θα ανοίγουν τουλάχιστον 2 ώρες μετά το τέλος τους το πρωί κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας (από τις 11:00 έως τις 13:00) εκτός της Μεγάλης Παρασκευής που θα ανοίξουν από τις 13:00 έως τις 17:00. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.