HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σπ. Θεοχάρης: Πρόταση τηλεδιάσκεψης στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων

Mπορεί η πανδημία του covid-19  να έκλεισε όλους τους Έλληνες σπίτι μεταξύ  δρομολόγησε όμως  αναγκαστικά και επιτάχυνε την μετάβαση στη...

Mπορεί η πανδημία του covid-19  να έκλεισε όλους τους Έλληνες σπίτι μεταξύ  δρομολόγησε όμως  αναγκαστικά και επιτάχυνε την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.
 Παράλληλα, με τα άλματα που έγιναν σε επίπεδο ψηφιακής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο ελληνικό δημόσιο  η αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων έγινε στοιχείο της καθημερινότητας για να συνεχίσει να λειτουργεί και η αυτοδιοίκηση.
Έτσι οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι δημοτικοί σύμβουλοι πρόεδροι οργανισμών και συλλογικών φορέων , πήραν τα tablets και τους  υπολογιστές με κάμερα, και συνομιλούν πλέον από το γραφείο η το σπίτι τους . 
Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου Δήμαρχοι  προκειμένου να αποφύγουν την όλη εξέλιξη αρνούνται να υιοθετήσουν την νεα αναγκαιότητα με δικαιολογίες του τύπου  «αρκετοί αιρετοί δεν έχουν e-mail,  δεν ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή,  δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο  ,ξέρουν μόνο να χρησιμοποιούν το facebook»  και αλλά τέτοια νόστιμα .
Μέχρι πρόσφατα, η τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών αφορούσε κυρίως τη λειτουργία των επιχειρήσεων, την ψυχαγωγία και τις καταναλωτικές μας συνθήκες.  Στην εποχή του κορονοϊού όμως -και κυρίως αυτής που θα τον διαδεχθεί- η αξιοποίησή της είναι μονόδρομος και για το Δημόσιο, τις συλλογικότητες και φυσικά την αυτοδιοίκηση  .
Η  οπτικοποίηση  της επικοινωνίας οι τηλεδιασκέψεις οι ψηφιακές συνεδριάσεις οργάνων,  οι ηλεκτρονικές δημόσιες διαβουλεύσεις και η έμφαση στα social -media, μίνι καμπάνιες με βίντεο είναι πλέον μονόδρομος τόσο για λόγους  ταχύτητας διαβούλευσης και  λήψης αποφάσεων  όσο και οικονομίας χρόνου και πόρων . 
Επειδή μετά από όλα αυτά  η επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης δεν θα είναι επιστροφή στην κανονικότητα όπως πολλοί λένε , αλλά ένα βήμα προς μία νέα πραγματικότητα οικονομική, κοινωνική ,θεσμικής λειτουργίας και εν τέλη Δημοκρατίας .
Η παράταξη μας ζητά  οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων αλλά και όλων των συλλογικών οργάνων να πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς για να κατοχυρωθεί ακόμα καλύτερα ο δημόσιος διάλογος .
Είμαι σίγουρος ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου μας θα ανταποκριθεί !

ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΑΣΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.