Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ενεργοποιήθηκε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων στο Δήμο Αιγιαλείας

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε την Τετάρτη το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, η νεοσυστα...

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε την Τετάρτη το μεσημέρι στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, η νεοσυσταθείσα Ομάδα διαχείρισης κρίσεων-θεμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19. 
Στην Συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Σταυροπούλου, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) κ. Λέτσας Κωνσταντίνος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου κα Κατερίνα Υφαντή, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Γεώργιος Σπηλιόπουλος και ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αιγιαλείας κ. Χαράλαμπος Στεφανίδης. 
Τα θέματα συζήτησης της Ομάδας αφορούσαν στην αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και η διατύπωση προτάσεων σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω του νέου κορωνοϊού.
Μετά από διαλογική συζήτηση και με έντονη την ικανοποίηση των παριστάμενων για το γεγονός ότι με την σύμπραξη όλων των εμπλεκομένων φορέων-υπηρεσιών δεν έχει έως τώρα υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 στην Αιγιάλεια, αποφασίστηκαν τα εξής:
Επικαιροποίηση καταγραφής ευπαθών ομάδων, ηλικιωμένων και γενικά πολιτών που δεν δύναται να εξυπηρετηθούν μόνοι τους, με την συνδρομή των Προέδρων των Κοινοτήτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Αιγιαλείας
Συνεργασία με τοπική ΕΛΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων περιορισμού των μετακινήσεων
Στήριξη της τοπικής κοινωνίας διαμέσου των δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου και την εναρμόνιση των πολιτών σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εκ μέρους της Ομάδας, εξάλλου, εκφράστηκαν οι εξής παραινέσεις προς τους πολίτες: 
Καλούνται όσοι έχουν την δυνατότητα, να συνδράμουν εθελοντικά τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Αιγιαλείας με προσφορά υγειονομικού υλικού και προϊόντων διατροφής.
Οι πολίτες καλούνται για μια ακόμη φορά ν’ ακολουθούν πιστά και με απόλυτη ακρίβεια τις συμβουλές των ειδικών και τα μέτρα προστασίας έναντι του νέου κορωνοϊού COVID-19. 
Ιδιαίτερα οι επισκέψεις στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας θα πρέπει να γίνονται αυστηρά κατόπιν συνεννόησης με τον ΕΟΠΥΥ και τον οικογενειακό γιατρό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.