HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άγγελος Τσιγκρής: «Ανάγκη στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων που πλήττονται...»

Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη διάθεση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, από τα περιοριστικά μέτρα για την ...

Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη διάθεση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, από τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ευαίσθητο και νευραλγικό παραγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας που συνεισφέρει σημαντικά στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχει σημαντικό μερίδιο στις εξαγωγές. 
Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, οι πατατοπαραγωγοί της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα σχετικά με τη διάθεση και την πώληση της πατάτας, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. 
Από την άλλη μεριά, οι εξαγωγές πατάτας μειώθηκαν και τα ναύλα διπλασιάστηκαν για τις εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης, ενώ πλέον οι τιμές διάθεσης του προϊόντος κυμαίνονται από 0,20 έως 0,25 λεπτά το κιλό. 
Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φραουλοπαραγωγοί και οι παραγωγοί υπαίθριων κηπευτικών, οι οποίοι έχουν υποστεί  μεγάλες οικονομικές απώλειες, αφού το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετο. 
Πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε το κόστος παραγωγής και παράλληλα αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες, την εφορία και τη Δ.Ε.Η., ενώ καθίσταται δύσκολη η καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών. 
Συνεπώς, προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων που πλήττονται, όπως η στρεμματική ενίσχυση, η μείωση του κόστους παραγωγής, η αναστολή των πληρωμών σε τράπεζες, εφορία, Ε.Φ.Κ.Α και ΔΕΗ, καθώς και η επιδότηση των ναύλων στις μεταφορές»._

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.