Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ανδρέας Κατσανιώτης: Να ληφθεί έγκαιρα μέριμνα για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλιακές περιοχές της χώρας

Στην αρμοδιότητα των Δήμων προτείνεται να περιέλθει ειδικά για φέτος, το καθεστώς ενοικίασης χώρων για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στ...

Στην αρμοδιότητα των Δήμων προτείνεται να περιέλθει ειδικά για φέτος, το καθεστώς ενοικίασης χώρων για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στις παραλίες της χώρας και το κόστος του μισθώματος να είναι υποπολλαπλάσιο των προηγουμένων ετών.
Η σχετική πρόταση κατατέθηκε υπόψη του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Κατσανιώτη (Αχαΐας), Κωνσταντίνο Τζαβάρα (Ηλείας), Χρήστο Μπουκώρο (Μαγνησίας), Σίμο Κεδίκογλου (Ευβοίας) και Σάββα Χιονίδη (Πιερίας) ενόψει έκδοσης της νέας ΚΥΑ και με δεδομένη την μεγάλη αβεβαιότητα που υπάρχει για τη φετινή θερινή περίοδο και την αναμενόμενη, σημαντική μείωση εσόδων των συγκεκριμένων επαγγελματιών.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές στην πρότασή τους, τα θεσμικά όργανα των επαγγελματιών, καθώς και πολλά Επιμελητήρια έχουν καταθέσει προτάσεις για τιμές μίσθωσης 1 έως 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. «Δεδομένων των συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν, το αίτημά τους είναι λογικό, όπως επίσης και το αίτημα για δυνατότητα ενοικίασης μεγαλύτερων χώρων, όπου αυτό είναι εφικτό. Επιπλέον, αν συνυπολογιστεί ότι η Ομοσπονδία Εστίασης με αίτημά της στον Πρωθυπουργό έχει ζητήσει την κατάργηση δημοτικών φόρων και τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, το αίτημα για πολύ χαμηλότερο μίσθωμα των παραλιών φαντάζει απολύτως εύλογο» σημειώνεται.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι σε πολλές περιπτώσεις ανά την Ελλάδα ανάμεσα σε λειτουργούσες επιχειρήσεις και παραλιακό μέτωπο παρεμβάλλονται συνήθως μικρές εκτάσεις που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και οι οποίες εκ των πραγμάτων χρησιμοποιούνται από τις λειτουργούσες επιχειρήσεις. «Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ, τα όποια μισθώματα και κυρίως τα όποια πρόστιμα επιβάλλονται για καταλήψεις τέτοιων χώρων, είναι αναγκαίο να προσαρμοστούν στη φετινή πραγματικότητα και στο ύψος των νέων μισθωμάτων που θα προβλέπει η ΚΥΑ» προστίθεται στην πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.