Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

22 Απριλίου - Ημέρα της Γης - Το μήνυμα του Γενικού Λυκείου Καλαβρύτων

Μια από τις καθημερινές μας φροντίδες, είναι η φροντίδα του σπιτιού μας. Του προσωπικού δικού μας χώρου, του καταφυγίου μας. Εκεί που ακο...

Μια από τις καθημερινές μας φροντίδες, είναι η φροντίδα του σπιτιού μας. Του προσωπικού δικού μας χώρου, του καταφυγίου μας. Εκεί που ακουμπάμε τον κάματο της μέρας, λέμε και ακούμε τα χαρούμενα και τα δυσάρεστα, ζούμε το μεγαλύτερο μέρος του "επίγειου" βίου μας.
Σπίτι βέβαια χρειάζονται και τα ζώα. Σπίτι θέλουν και τα φυτά. Όλοι έχουν ανάγκη από ένα σπίτι. Και όλοι φροντίζουν με περισσή αγάπη το σπίτι τους. Και αν κάποια στιγμή χαλάσει η "φωλιά μας" μπορούμε να φτιάξουμε άλλη. Και να βολευτούμε.
Όμως όλα τα σπίτια μας βρίσκονται σε ένα πιο μεγάλο ζεστό και φιλόξενο "ΣΠΙΤΙ". Τη γη μας. 
Το ένα και μοναδικό πλανήτη-σπίτι που ξέρουμε ότι φιλοξενεί ζωή όπως την ξέρουμε. Τι ζωή όλων των ζωντανών οργανισμών που γνωρίζουμε. Αγκαλιάζει  όλα τα έμψυχα και άψυχα στολίδια που μας «περιβάλλουν».
Πόσο φροντίζουμε όμως παράλληλα με το δικό μας σπίτι και αυτό το «μεγάλο μας σπίτι»; Γιατί και σε αυτό προκαλούνται φθορές.  Και έχουμε αναλογιστεί τι θα γίνει αν χαλάσει αυτό μεγάλο "σπίτι"; Αυτό που χωράει όλα τα σπίτια και τις φωλιές του κόσμου; 
Ας αναλογιστούμε όλοι μας πιο σοφά σήμερα που «μένουμε σπίτι», στο δικό μας σπίτι, που θα μπορούσαμε να μείνουμε εμείς και τα έμψυχα και άψυχα στολίδια της γης μας, αν ένας «άλλος κορονοϊός» μας αναγκάσει να «βγούμε από το σπίτι»! Γιατί όπως λέει ο λαός «το οικόπεδο τρώει το σπίτι»…. 
Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του σχολείου μας 
https://kalavryta-highschools.gr/gel/τετάρτη-22-απριλίου-ημέρα-της-γης-2020/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.