HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θεόδωρος Νασιώτης: 2 σε 1

Σπάνια , μέχρι ποτέ, διαβάζω τα σχόλια  που  συνοδεύουν κάποιο κείμενο, είτε  είναι δικό μου είτε κάποιου άλλου. Διαβάζω το κείμενο,  το...


Σπάνια , μέχρι ποτέ, διαβάζω τα σχόλια  που  συνοδεύουν κάποιο κείμενο, είτε  είναι δικό μου είτε κάποιου άλλου. Διαβάζω το κείμενο,  το αξιολογώ, και το υιοθετώ ή το απορρίπτω κατά την κρίση μου.
Μέχρι εκεί.
  Αυτή τη φορά  δεχόμενος πολλές οχλήσεις από πολλούς συνδημότες μας διάβασα  το κείμενο και τα σχόλια που έγιναν με αφορμή το δημοσίευμα με τίτλο « Δεινόσαυροι και Δεινοσαυράκια». Θα  ήθελα λοιπόν να δηλώσω τα  εξής:
Μακριά τα χέρα από τους νέους. Μακριά τα χέρια από αγνούς νέους  ανθρώπους που θέλετε  να χρησιμοποιήσετε σαν μοχλό απαξίωσης ή αμαύρωσης  του ονόματος του πατέρα τους. Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν στο στόχαστρο  οι νέοι, όταν κάποιος θέλει να «χτυπήσει» του γονείς τους.
Και όταν λέω μακριά τα χέρια το εννοώ.
Επειδή όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, σε αυτό  το μικρό τόπο, την επόμενη φορά που θα γίνει το  ίδιο, το θέμα θα είναι πλέον προσωπικό. Γιατί « χτυπώντας»  οιανδήποτε νέο  για αυτό το λόγο, χτυπάτε πλέον εμένα. Και πιστέψτε με    ούτε εγώ θα ήθελα   να με έχω  απέναντί μου  αν συμβεί κάτι τέτοιο.
Επειδή γνωρίζω πολύ καλά, πολλά – πολλά χρόνια τον Βασίλη τον Αποστολόπουλο, είμαι τελείως κάθετος, ότι ο Βασίλης  γράφοντας το άρθρο του ήθελε να θίξει τον νέο  άνθρωπο. Ξέρω ότι   Βασίλης είναι «ξεροκέφαλος», αυθόρμητος  και αν αποφασίσει να «χτυπήσει» τον Νασιώτη, τον Παπαδόπουλο, τον Λαζουρά, το Χουλιάρα και λοιπούς , για λόγους που αυτός θεωρεί σωστούς,  θα τους χτυπάει με τα δημοσιεύματά του σαν χταπόδια. Ποτέ όμως μα ποτέ   δεν θα «άγγιζε» , αυτά που για όλους μας  είναι  τα « όσια των οσίων». Τα παιδιά.
Πιστεύω φίλε  Βασίλη  ότι μια δημοσίευσή σου θα επιβεβαιώσει αυτά που γράφω,  όπως θέλω επίσης να σου πω ότι ηθελημένα  κάποιοι «γυμνοσάλιαγκες»  χρησιμοποίησαν τον τίτλο του άρθρου σου  για να δημιουργήσουν τεράστιο θέμα εκ του μη όντως. Χρησιμοποίησα την λέξη «γυμνοσάλιαγκες» εννοώντας εκείνα  τα λαμόγια που έχουν λουφάξει λόγω της βροχής (σημερινής κατάστασης) αλλά ρίχνουν   το δηλητήριό τους ,  και όταν σταματήσει η βροχή θα τους δούμε να βγαίνουν στην επιφάνεια  για να συνεχίσουν το έργο τους.
Και έρχομαι στο 2 μιας και ο τίτλος είναι 2 σε 1.
Πολλοί   έχουν συνδέσει το όνομά μου και την παρουσία μου στο Δήμο σαν το αντίπαλο  δέος  ή τον άλλο πόλο στην Δημαρχία του Θανάση Παπαδόπουλου. Θα ήθελα  με  αφορμή αυτό  να διευκρινίσω τα  εξής:
Εγώ λέγομαι Νασιώτης και είμαι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  και αυτός Παπαδόπουλος και είναι Δήμαρχός.  Άλλο  ο ένας άλλο  ο άλλος. Αλλά και οι δύο θα πρέπει να συνυπάρξουν και να δουλέψουν για το καλό του Δήμου. Ο καθένας με τον τρόπο του και με τις γνώσεις του. Ο καθένας εκτιμά τον άλλον ή όχι με τον δικό του  τρόπο. Προσωπικά η παρουσία του και μόνο στο Δήμο αυτό το χρονικό διάστημα του κορονοϊού, που θα μπορούσε και θα  έπρεπε  να βρίσκεται στο σπίτι του  ήταν ένα γεγονός που τον ανέβασε στην εκτίμησή μου. Και όταν εκτιμώ κάτι  το σέβομαι, και το λέω δημόσια. Πολλοί θα αντιδράσουν και θα παραθέσουν ένα σωρό λόγους γιατί το κάνει αυτό. Εμένα δεν με νοιάζει το γιατί. Με νοιάζει ότι το κάνει.
Όπως   δε με  ένοιαξε το γιατί έκανε ο Αμβρόσιος το Γηροκομείο. Με νοιάζει  ότι  το έκανε. Για αυτό βγήκα στα Μ.Μ.Ε. και έγραψα τα «Νασαι καλά παπά». Γιατί φαντάζεστε που θα ήταν όλα εκείνα τα γεροντάκια και οι άρρωστοι που σήμερα  απολαμβάνουν την θαλπωρή και την ασφάλεια του Γηροκομείου;  Που θα ήταν οι μανάδες σας, οι πατεράδες σας ή τα αδέρφια σας που είναι σήμερα εκεί;
  Έχω πολλές   πολιτικές διαφορές  με τον Παπαδόπουλο στον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας του Δήμου. Υπάρχουν πράγματα που θα κανα πολύ-πολύ καλύτερα από αυτόν, γιατί ενεργώ τελείως  διαφορετικά  και γιατί είμαι  άνθρωπος της ρήξης  και των αποφάσεων χωρίς να με ενδιαφέρει το πολιτικό  κόστος. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που θα  κανα  πολύ-πολύ χειρότερα ή δεν θα μπορούσα να τα κάνω καθόλου ενώ αυτός στα συγκεκριμένα θέματα τα  καταφέρνει άριστα γιατί έχει την ευελιξία και την διπλωματία που απαιτούνται για τον χειρισμό τους.
Και μιας  και μιλάμε για προσωπική κριτική προς τον Δήμαρχο  και επειδή ποτέ δεν μιλάω πίσω από την πλάτη κάποιου θα ήθελα να του πω τα εξής:
Διώξε από δίπλα  σου τα λαμόγια και τους αυλοκόλακες. Αυτοί που σε γλείφουν σήμερα θα  είναι αυτοί που θα σου  καρφώσουν  το μαχαίρι αύριο πισώπλατα.
Άδραξε την ευκαιρία που σου δίνει η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και κάνε προσλήψεις προσωπικού  με βάση  το προσόντα τους και την οικονομική ανάγκη που  έχουν. Γιατί ακόμη και ένα τετράμηνο δουλειάς σε νέους ανθρώπους  με την σημερινή ανεργία είναι «μάννα»  εξ’  ουρανού.
Αξιοποίησε το Καλαβρυτινό  Επιστημονικό Δυναμικό. Έχουμε άριστους επιστήμονες σε όλους τους τομείς. Σταμάτα τις αναθέσεις σε γραφεία  για  να βγάλουν πέρα αυτά που θέλεις και ανάθεσε τα σε  Καλαβρυτινούς με την αντίστοιχη ειδικότητα. Και δωρεάν θα το κάνουν  και καλύτερα θα το κάνουν και με πλήρη επίγνωση των  ευθυνών  θα το κάνουν γιατί θα το κάνουν για το καλό του τόπου τους.
Κλείσε μια  και καλή το βιβλίο των διακρίσεων (αυτοί είναι δικοί μας αυτοί είναι των άλλων). Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι ποτέ  η  ίδια με αυτές που ξέραμε μέχρι  τώρα. Τώρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι.
Συνειδητοποίησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες κανείς δεν θα  σε κατηγορήσει αν δεν ασφαλτοστρώσεις ένα δρόμο. Αλλά θα πέσουν όλοι πάνω σου να σε  φάνε αν δεν κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου  για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Μάθε να εμπιστεύεσαι του συνεργάτες σου και μάθε να ακούς. Ο ηγέτης πρώτα  ακούει και μετά μιλάει.

Τελειώνοντας θα ήθελα να απευθυνθώ σε τρεις κατηγορίες συνδημοτών μας.
1.Προς του Προέδρους των Κοινοτήτων και να τους επιστήσω  την προσοχή να περιφρουρήσουν το χωριό τους από ανεγκέφαλους  που θα προσπαθήσουν  να  έρθουν στο χωριό. Γιατί οι αστυνομικές αρχές του τόπου μας  μέχρι τώρα έχουν καταγράψει αρκετές προσπάθειες συνδημοτών μας  να έρθουν στα  χωριά τους.
2. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο    ευχαριστώ  προς  τα  Σώματα Ασφαλείας της περιοχής μας  γιατί γνωρίζω πολύ καλά  όλες αυτές τις εβδομάδες που συνεργάζομαι μαζί τους το τι έχουν κάνει. Γιατί άλλο  είναι να λες πρέπει να γίνει αυτό και άλλο  είναι να μπορέσεις να το υλοποιήσεις. Όσο εύκολο είναι το πρώτο τόσο δύσκολο είναι το δεύτερο και
3.Θα ήθελα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μας, που υπακούοντας  στην προτροπή της Πολιτείας , να μην επισκεφθούν τα χωριά μας, προφυλάσσοντας  έτσι  τα οικεία τους πρόσωπα  από  πιθανή μόλυνση  από το  κορονοϊό  αλλά και αυτούς που διαμένουν στο Εξωτερικό και είχαν προγραμματίσει  να  κάνουν Πάσχα στο χωριό τους  ότι  δεν θα πρέπει κατ’ ουδένα  λόγω να ανησυχούν για τους δικούς τους . Το μόνο που θέλουμε από αυτούς είναι ένα τηλεφώνημα, μια επικοινωνία με τα γεροντάκια που μένουν στο χωριό γιατί αν τους πείτε εσείς ότι  είστε καλά αυτοί θα είναι ακόμα καλύτερα.  Για όλα τα υπόλοιπα είτε τροφοδοσία, είτε φάρμακα είτε ιατρική περίθαλψη, αν ο μη γένοιτο χρειαστεί, είναι δική μας δουλειά.

Εύχομαι σε όλους σας  Χρόνια Πολλά, με υγεία πάνω απ’ όλα  Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Θεόδωρος Κ.Νασιώτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.