HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Αγία Λαύρα, την κορωνίδα του Έθνους τιμήθηκε με "εκκωφαντική σιωπή" η Εθνική Παλιγγενεσία (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Στην Αγία Λαύρα, την κορωνίδα του Έθνους, τιμήθηκε η εθνική μας επέτειος, χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με "εκκωφαντική σιωπή" ...

Στην Αγία Λαύρα, την κορωνίδα του Έθνους, τιμήθηκε η εθνική μας επέτειος, χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με "εκκωφαντική σιωπή"

ρεπορτάζ Νίκος Κυριαζής
25η Μαρτίου σήμερα και η χώρα γιορτάζει την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Οι εορτασμοί φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν με τις γνωστές εκδηλώσεις λόγω τις μάστιγας της πανδημίας.
Επίκεντρο των εορτασμών κάθε χρόνο είναι η ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, εκεί που 199 χρόνια πριν, οι πρόγονοί μας ύψωσαν το Λάβαρο και έφεραν την Λευτεριά.
Σήμερα, στα πρωτόγνωρα δεδομένα των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, κεκλεισμένων των των θυρών, τιμήθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η εθνική μας εορτή στον τόπο που ξεκίνησε  η επανάσταση, στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Χωρίς επισήμους, χωρίς παρουσία κόσμου, εκεί που κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητών απ όλη την Ελλάδα τιμούσαν την ιστορία μας και ζούσαν μέσα από την αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών, στο προαύλιο χώρο του ιστορικού ναού, βίωναν τις ένδοξες στιγμές, τιμήθηκε και φέτος η επέτειος.
Της λειτουργίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένου του καθηγουμένου της ιεράς μονής π. Ευσέβιου και των πάτερων της μονής.   Παραβρέθηκε μόνον ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ.Αθανάσιος Παπαδόπουλος.
Την Θεια Λειτουργία και την Δοξολογία κάλυψε σε απευθείας σύνδεση το kalavrytanews.com, (Δείτε εδώ).
Όπως τόνισε τόσο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, όσο και ο Μητροπολίτης, ζούμε σε πρωτόγνωρος καιρούς και ευχόμαστε να βγούμε σύντομα γεροί και δυνατοί από αυτήν την δοκιμασία και του χρόνου, στην επέτειο των 200 χρόνων από την εθνική μας παλιγγενεσία, να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί, στον ίδιο ιστορικό τόπο, που έδωσε τη σπίθα της λευτεριάς, πάνδημα και με μεγαλοπρέπεια.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας μετέβη στο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος  συνοδευόμενος από τον π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο. Εψάλη έμπροσθεν του μνημείου, Δέηση, ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι και εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος.  
Δείτε δηλώσεις του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου και φωτορεπορτάζ του kalavrytanews.com    


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.