Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα για πρώτη φορά στην ιστορία δεν τιμούν τον πολιούχο του Άγιο Αλέξιο

Του Αγίου Αλεξίου σήμερα και για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία του τόπου μας, τα Καλάβρυτα δεν μπορούν να τιμήσουν τον προστάτη και...

Του Αγίου Αλεξίου σήμερα και για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία του τόπου μας, τα Καλάβρυτα δεν μπορούν να τιμήσουν τον προστάτη και πολιούχο τους.
Οι Εκκλησίες από σήμερα κλειστές και ούτε οι ιερείς μπορούν να μπουν για να τελέσουν, έστω και κεκλεισμένων των θυρών ιερουργία λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.


Το πως φτάσαμε ως εδώ το έκρινε η χθεσινή ημέρα όπου η Ιεραρχία σε πολύωρη συνεδρίαση δεν πήρε ξεκάθαρη απόφαση, για τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών και αποφάσισε "Οἱ Ἱεροί Ναοί νά παραμείνουν ἀνοικτοί γιά κατ’ ἰδίαν προσευχή τῶν πιστῶν.. Παρακαλεῖ τούς πάντες καί ἰδιαιτέρως τούς ἡλικιωμένους ἀνθρώπους καί ὅσους ἀνήκουν σέ εὐπαθεῖς ὁμάδες πληθυσμοῦ νά παραμένουν στίς οἰκίες τους, προκειμένου νά ἀποφευχθεῖ ὁ συγχρωτισμός τους μέ ἄλλους συνανθρώπους τους. Ὁ καθένας πρέπει νά αἰσθάνεται σάν νά εἶναι φορέας τοῦ συγκεκριμένου ἰοῦ, τόν ὁποῖο ὀφείλει νά μήν μεταδώσει στόν διπλανό του, καί ὡς ἐκ τούτου πρέπει νά προφυλάξει τούς συνανθρώπους του καί τόν ἑαυτό του."

Μετά από αυτήν την απόφαση ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, έδωσε εντολή για αναστολή όλων των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Έτσι από σήμερα οι Ιεροί Ναοί δεν λειτουργούν.
Η αναστολή ισχύει κατ΄ αρχήν για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα από χθες 16 Μαρτίου και έως τις 30 του μηνός. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνον σε δύο περιπτώσεις:
- Πρώτον, τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις (μνημόσυνα, κλπ) και
- Δεύτερον, την ατομική προσευχή.


Χθες το βράδυ στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκε αγρυπνία κεκλεισμένων των θυρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.