HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΦΡΟΞΥΛΙΑ και ΧΕΛΩΝΟΣΠΗΛΙΑ: Λιτή, απέριττη αλλά ουσιαστική τιμή (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Λιτά, απέριττα και με χωρίς παρουσία κόσμου, όπως επιτάσσουν τα μέτρα προστασίας που επιβλήθηκαν για την πανδημία το κορονοϊού,  τιμήθηκ...

Λιτά, απέριττα και με χωρίς παρουσία κόσμου, όπως επιτάσσουν τα μέτρα προστασίας που επιβλήθηκαν για την πανδημία το κορονοϊού,  τιμήθηκαν σήμερα σε Τουρλάδα και Λυκούρια τα προεπαναστατικά γεγονότα του 1821.
Μπορεί φέτος να απουσίαζαν οι λαμπρές εκδηλώσεις, όμως η ουσία της τιμής της ιστορίας των προγόνων μας έμεινε. 
Στα δύο μνημεία, Φροξυλιάς και Χελωνοσπηλιάς, τελέσθηκε το τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου, ενώ συγκινητική ήταν η ώρα, που οι παρεβρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο και αντήχησε στα βουνά όπως τότε η πρώτη ντουφεκιά για την εθνική παλιγγενεσία.
Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Δουκλιάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας "Αρχαίος Κλείτωρ" κ. Μούσιος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Τουρλάδας κ. κ. Καζάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Λυκούριας κ. Σβίγγος, ο εκπρόσωπος του συλλόγου Τουρλαδάιων κ. Κοκκότης και ο εκδότης της εφημερίδας "Ωρα των Καλαβρύτων" κ. Κυριαζής.
Ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά:
"Παρά τις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε, βρεθήκαμε σήμερα εδώ, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής, σε αυτούς που με τους αγώνες και τις θυσίες τους, άναψαν την φλόγα της λευτεριάς που παραμένει μέχρι και σήμερα άσβεστη. Φέτος οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν, ωστόσο, εμείς που βρεθήκαμε εδώ, τιμούμε το παρελθόν μας, παίρνουμε δύναμη για το παρόν και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Ευχαριστώ τους δημότες μας που υπάκουσαν στα μέτρα προστασίας και τους παρακαλώ όλους να συνεχίσουν να το κάνουν. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και εκ μέρους όλων των δημοτών μας, στο Νοσοκομείο μας, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, και γενικά σε όλους τους επαγγελματίες της υγείας, οι οποίοι καθημερινά μάχονται ασταμάτητα εν μέσω της «καταιγίδας» του κορονοϊού, καταβάλλοντας τιτάνια προσπάθεια, προκειμένου οι δομές υγείας να είναι σε απόλυτη εγρήγορση και ετοιμότητα, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όσους έχουν ανάγκη. Εύχομαι του χρόνου, όλοι εδώ υγιείς και δυνατοί, να τιμήσουμε πάνδημα τα 200 χρόνια της λευτεριάς μας."       
Ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.