HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με λαμπρότητα η θρησκευτική πανήγυρις στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στην πλαγιά του βουνού Ζέμπι της Αροανίας, πάνω από το χωρίο Ανάσταση και σε υψόμετρο 1000 μ. πολλοί προσκυνητές βρέθηκαν στο ιστορικό Μ...

Στην πλαγιά του βουνού Ζέμπι της Αροανίας, πάνω από το χωρίο Ανάσταση και σε υψόμετρο 1000 μ. πολλοί προσκυνητές βρέθηκαν στο ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων για να τιμήσουν την μνήμη του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου μεγαλομάρτυρα Θεοδώρου του Τήρωνος.
Με τις οργανωμένες μετακινήσεις από και προς την Αχαΐα να είναι απαγορευμένες λόγω του κορονοϊού, η προσέλευση των ππροσκυνητών δεν ήταν η ίδια με άλλες χρονιές, παρα ταύτα, ήταν και πάλι πολλοί οι πιστοί που βρέθηκαν στον ιερό τόπο.
Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, συμπροσευχομένων του Ηγουμένου της ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου αρχιμανδρίτου Καλλινίκου και ιερέων της καθ ημάς Μητροπόλεως.
Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αροανίας κ. Παναγιώτη Λιακόπουλο, ο κ. Αγγελόπουλος εκ μέρους της Περιφέρειας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήων, Συλλόγων και Φορέων.
Οι πάντα φιλόξενες και με σπουδαίο έργο μοναχές της Μονής με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρόσφεραν μοναστηριακά κεράσματα στο αρχονταρίκη της μονής και ακολούθησε τράπεζα.
Εντυπωσίασε όλους του παρευρισκομένους ο δίσκος των κολλύβων όπου η μοναχές είχαν αγιογραφήσει τον τιμώμενο Άγιο.  
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο δρόμος προς την Μονή, μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Λιακόπουλου με προσωπική του επίβλεψη και με την συνδρομή των μηχανημάτων του Δήμου, ήταν σε αρίστη κατάσταση.   
Δείτε εικόνες όπως τις κατέγραψε η κάμερα του kalavrytanews.com που ήταν εκεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.