Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ.ΝΑΣΙΩΤΗΣ: Πάρτε τις τύχες του χωριού σας στα χέρια σας

Χθές περνώντας από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας διαπίστωσα την τεράστια ανησυχία των κατοίκων για την κάθοδο των Αθηναίων κα...

Χθές περνώντας από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας διαπίστωσα την τεράστια ανησυχία των κατοίκων για την κάθοδο των Αθηναίων και  όχι μόνο στα  Χωριά τους και την πιθανή διασπορά του φονικού Ιού. Εχουν δίκιο αλλά αφού  ή κεντρική εξουσία δεν έχει απαγορεύσει  την μετακίνηση των πολιτών (πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός  θα αποφασίσει την διακοπή της κυκλοφορίας τις επόμενες μέρες)   είμαστε αναγκασμένοι να δράσουμε μόνοι μας περιφρουρώντας το πολυτιμότερο  μας αγαθό. Την υγεία μας. 
Και απευθύνομαι σε εσάς κ.κ Πρόεδροι  και μέλη των τοπικών συμβουλίων  των κοινοτήτων του Δήμου μας. Πάρτε την τύχη του χωριού σας στα χέρια σας  . Εσείς ξέρετε ποιοι είναι αυτοί που ήρθαν στο χωρίο σας. Βρείτε τους. Ενημερώστε τους ότι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους,  ότι πρέπει να αντιμετωπίζουν τους εαυτούς τους σα να νοσούν και να τίθενται μόνοι τους σε κατοίκον περιορισμό για 14 ημέρες . Να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε συγγενείς τους ή φίλους τους . Αν έχουν φέρει τα παιδιά ή τα εγγόνια τους μαζί τους να αποφεύγουν να τα φέρνουν σε επαφή με τα άλλα παιδιά του χωριού (ας τα πάνε βόλτα στα βουνά ή στα λαγκάδια) έχουμε τόση άπλα στο Δήμο μας. 
Αλλά ενημερώστε και τους ντόπιους να αποφεύγουν τους επισκέπτες για δύο εβδομάδες . Το πρόβλημα είναι αν αυτοί που ήρθαν, μένουν στο σπίτι των γονιών τους.  Τότε απομονώστε και τους ντόπιους γονείς. Μόνο έτσι θα προφυλαχτούμε από αυτή τη μάστιγα . Ξέρω ότι είναι δύσκολο γιατί όσο περνάει ο καιρός και έρχεται  κοντά το Πάσχα  όλο και περισσότεροι θα επισκέπτονται τα χωριά μας. Αλλά ο ηγέτης στα δύσκολα φαίνεται .Τώρα σας  έχει ανάγκη το χωρίο σας περισσότερο από ποτέ. Τώρα θα δείξετε τι αξίζετε και ότι δεν είστε μόνο για να ρίχνετε τσιμέντο και να αλλάζεται τα λούκια , να καταθέτετε στεφάνια ή να καμαρώνετε στις παρελάσεις.  
Μη  περιμένεις να σου λύσει το πρόβλημα  η  κεντρική εξουσία του Δήμου.Εσείς είστε τα αφεντικά του χωριού σας και από εσάς εξαρτάται η πορεία της νόσου στο χωριό σας. Γιατί και εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα αρρωστήσετε αν  κάποιος από τους επισκέπτες είναι φορέας του ιού.
Δεν θέλω με το γραπτό μου αυτό να χωρίσω το χωριό σε Βόρειους και Νότιους και να φέρω το διχασμό. Πιστεύω ότι αν εξηγήσετε στους συμπατριώτες μας τι διακυβεύεται εδώ,  θα το καταλάβουν και θα υπακούσουν. Άλλωστε που ξέρουν αν είμαστε εμείς  υγιείς φορείς και τους μεταδώσουμε εμείς τον ιό. Καταλαβαίνω την αγωνία των συμπατριωτών μας να πάρουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους και να ‘ρθουν στο χωριό τους για να ξεφύγουν από αυτόν το διαβολοιό , πιστεύω όμως ότι αν συνεργαστούμε όλοι μας θα έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΝΑΣΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.