HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα χέρια των Θηροφυλάκων Καλαβρύτων λαθροκυκηγοί στην περιοχή Τ.Κ.Νάσιας

Το πρωινό του Σαββάτου της 15ης Φεβρουαρίου 2020 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Καλαβρύτων και Κλειτορίας εκτελού...

Το πρωινό του Σαββάτου της 15ης Φεβρουαρίου 2020 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Καλαβρύτων και Κλειτορίας εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Νάσιας του Δήμου Καλαβρύτων.
Εκεί, αντιλήφθηκαν κάποια άτομα τα οποία κρατούσαν κυνηγετικά όπλα και κυνηγούσαν με σκύλους δίωξης, λαγό. Τους παρακολούθησαν διακριτικά εξ αποστάσεως για αρκετή ώρα, διαπιστώνοντας ότι συνέχιζαν κανονικά το παράνομο (αφού το κυνήγι του λαγού είχε λήξει προ μηνός περίπου) κυνήγι τους.
Όταν λοιπόν τους προσέγγισαν προκειμένου να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο, τους είδαν να μαζεύουν τα σκυλιά τους και να ετοιμάζονται να φύγουν. Στον έλεγχο διαπίστωσαν ότι τα όπλα είχαν «εξαφανιστεί» και σε σχετική ερώτηση των Θηροφυλάκων απάντησαν ότι δεν ήταν εκεί για κυνήγι, ότι δεν είχαν όπλα και ότι ήταν εκεί για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους. Στην συνέχεια αποχώρησαν από την περιοχή με το όχημά τους νομίζοντας ότι με τα ψέματά τους ξεγέλασαν τους Θηροφύλακες.
Όμως οι Θηροφύλακες επειδή ήταν σίγουροι ότι τα τρία άτομα αυτά κυνηγούσαν παράνομα άρχισαν να ψάχνουν την περιοχή προκειμένου να βρουν τα πειστήρια της παρανομίας αυτής. Πράγματι, έπειτα από κάμποση ώρα έρευνας, βρήκαν κρυμμένα τρία κυνηγετικά όπλα, κυνηγετικούς σάκους, φυσίγγια καθώς και έναν λαγό πρόσφατα σκοτωμένο!!!
Άμεσα ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έγινε κατάσχεση των μέσων παράνομης θήρας (κυνηγετικά όπλα, λαγός, φυσίγγια κ.τ.λ.) και υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Καλαβρύτων, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού αλλά και του Ποινικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.