HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μήνυμα Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων για την 25η Μαρτίου

Σήμερα, από την Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα διαχέεται σε όλη την Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό το μήνυμα της Ελευθερίας και της έναρξη...

Σήμερα, από την Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα διαχέεται σε όλη την Ελλάδα και τον απόδημο Ελληνισμό το μήνυμα της Ελευθερίας και της έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα, ενάντια στον τουρκικό ζυγό, πριν από 199 χρόνια! Σήμερα υψώνουμε το λάβαρο της Ελευθερίας, στο οποίο όρκισε τους αγωνιστές ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Αγία Λαύρα και φωνάζουμε δυνατά: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ! 
Σήμερα τιμάμε τους Έλληνες αγωνιστές και τις Ελληνίδες αγωνίστριες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Τιμάμε, όμως, και όλους όσους αγωνίζονται καθημερινά στα νοσοκομεία, όσους παρέχουν αδιαλείπτως υπηρεσίες φροντίδας στους άρρωστους συνανθρώπους μας, που δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης.  Συντασσόμαστε, ακόμα, με όσους Μένουν Σπίτι, συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο να ξεπεράσουμε και να κερδίσουμε έναν νέο πόλεμο στον οποίο βρίσκεται η χώρα μας, αυτόν κατά του νέου κορωνοϊού! 
Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων, τα μέλη και οι μαθητές μας, εύχονται σε όλον το κόσμο, στους Καλαβρυτινούς όπου γης, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία! Ας είναι η μάχη με την πανδημία μια ομαδική μάχη για τον τόπο και την πατρίδα μας, μια μάχη που θα μας βγάλει κερδισμένους. Μια μάχη που θα αποδείξει πως, όταν προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε συλλογικά, ενωμένοι, για έναν ανώτερο σκοπό, με γνώμονα πάντοτε το κοινό υπέρτατο αγαθό, παραμερίζοντας τον ατομισμό και τα εγωιστικά συμφέροντα, τότε και μόνο τότε, μπορούμε να γίνουμε μια γροθιά, μια αγκαλιά και να πετύχουμε, να κερδίσουμε! 
Φέτος θα ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβρύτων, καθώς θα συμμετείχε στον εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, σε Καλάβρυτα και Αγία Λαύρα και θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά με το λάβαρό του! Το Λάβαρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων. 
Με την ευχή να ξεπεράσουμε γρήγορα και να κερδίσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη ζωής που δίνουμε σήμερα, προσμένουμε, με μεγάλη συγκίνηση και περηφάνεια, τις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Για να υψώσουμε τότε, με τη σειρά μας, το δικό μας λάβαρο, βαδίζοντας, περήφανοι, στο δρόμο της Ελευθερίας, που μας έδειξαν οι αγωνιστές του 1821 στα Καλάβρυτα και σε όλη την Ελλάδα.   
Για το ΔΣ 
Η πρόεδρος 
Χρύσα Παπαδάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.