HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τηγανιά κοτόπουλο με φέτα

Η συνταγή ανήκει στον δημοσιογράφο κριτικό γαστρονομίας , συγγραφέα και πρωτοπόρο της ελεύθερης ραδιοφωνίας Αλέξανδρο Γιώτη ο οποίος έφυγ...

Η συνταγή ανήκει στον δημοσιογράφο κριτικό γαστρονομίας , συγγραφέα και πρωτοπόρο της ελεύθερης ραδιοφωνίας Αλέξανδρο Γιώτη ο οποίος έφυγε νωρίς από την ζωή. Την βρήκα πριν από κάποιο καιρό στο περιοδικό «Γαστρονόμος » και από τότε την έχω φτιάξει πολλές φορές με την ίδια επιτυχία. Έχω κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στην ποσότητα των υλικών όχι όμως στην εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά 
50ml ελαιόλαδο
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/3 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια τα οποία τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια ( θα πρέπει να είναι καλά στραγγισμένα από τα ζουμιά τους )
300 ml λευκό κρασί
100 γραμ . φέτα σκληρή σε κομμάτια

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδα και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά τους κύβους κοτόπουλου και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε και το σκόρδο και το ανακατεύουμε και αυτό για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη την πάπρικα και τα ντοματάκια . Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί. Ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την τηγανιά να μαγειρευτεί για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε την μισή ποσότητα της φέτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα.
από: tastyday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.