HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ασβέστιο για καλύτερο ύπνο

Το ασβέστιο θα μπορούσε να αποτελεί το κλειδί για έναν καλό βραδινό ύπνο, αναφέρει νέα έρευνα που οδηγεί σε νέα θεωρία για τον ύπνο. Η ...

Το ασβέστιο θα μπορούσε να αποτελεί το κλειδί για έναν καλό βραδινό ύπνο, αναφέρει νέα έρευνα που οδηγεί σε νέα θεωρία για τον ύπνο.

Η έρευνα έδειξε ότι ο ύπνος εξαρτάται από τη δραστηριότητα του ασβεστίου εντός των νευρώνων. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ένας μηχανισμός που ρυθμίζεται από ιόντα ασβεστίου είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση της διάρκειας του ύπνου. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neuron, συμβάλλει στην κατανόηση και την αντιμετώπιση διαταραχών ύπνου όπως η άπνοια και η αϋπνία, καθώς και άλλων νευροεκφυλιστικών νόσων.

Οι βασικοί λόγοι για τον ύπνο και οι μηχανισμοί ρύθμισης της διάρκειας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστοι. Ο Hiroki Ueda, του University of Tokyo στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι αν και ο ύπνος αποτελεί βασική σωματική λειτουργία, ο μηχανισμός του παραμένει μυστήριο. Οι ερευνητές ανέπτυξαν μοντέλο για τον ύπνο σε υπολογιστή και εντόπισαν 7 γονίδια υπεύθυνα για την αϋπνία ή τον ύπνο των ποντικών.

Η ερευνητική ομάδα στη συνέχεια εξέτασε τις προβλέψεις της έναντι 21 γενετικά τροποποιημένων ειδών ποντικών. Από αυτούς, 7 εμφάνισαν σημαντικές αλλαγές στη διάρκεια του ύπνου. Επίσης οι ερευνητές έδειξαν ότι η εισχώρηση ιόντων ασβεστίου στους νευρώνες χρειάζεται για να αποκοιμηθούν οι ποντικοί και ότι η αφαίρεσή τους χρειάζεται για να ξυπνήσουν. Ο Ueda πρόσθεσε ότι τα γονίδια που εντοπίστηκαν θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι φαρμάκων για τον ύπνο αλλά και για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών που συμβαίνουν με τη δυσλειτουργία του ύπνου.
από: tastyday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.